Jouw persoonlijke hsp type is De Schildpad


LET OP! Lees alle informatie op deze pagina goed door, want hieronder vertel ik je precies wat je sterke kanten zijn, maar belangrijker nog: welke blokkades je hebt die je tegen houden om echt gelukkig te zijn en je volledige potentieel te leven, zodat je je sensitiviteit in kunt zetten als EEN KOMPAS.

------ GENIET VAN WAT JE HIERONDER ONTDEKT IN DE UITLEG DIE IK MET ZORG HEB SAMENGESTELD ALS EEN GESCHENK VOOR JOU --------

Waaraan herken je de schildpad?


Als je een schildpad bent, dan volg je je eigen tempo. Een tempo dat wat lager ligt dan dat van de meeste mensen. 
In de herfst en winter zou je liefst een winterslaap houden. Lekker cocoonen en geen gedoe aan je hoofd. Al die drukte die anderen juist opzoeken kan jou gestolen worden.
Een schildpad is een echte einzelgänger. Jij hebt niet persé mensen om je heen nodig om je fijn te voelen. Sterker nog, een hutje op de hei is je op het lijf geschreven.

Welke sterke kanten heeft de schildpad?

De schildpad is niet voor niets een van de oudste levende diersoorten. De strategieën van de schildpad zijn beproefd door de tijd en zorgen voor de broodnodige rust waar je als hsp behoefte aan hebt om niet overprikkeld te raken.

  • Een schildpad gaat in zijn eigen tempo zijn gang en laat zich zelden van de wijs brengen of opjagen. 
  • Het rustige tempo van de schildpad gaat samen met geduld en zelfbeheersing. En daarin ligt een grote kracht.
  • Waar anderen mensen om zich heen nodig hebben om goed te functioneren, vermaak jij je prima alleen. 

Welke uitdagingen horen er bij  de schildpad?

Een schildpad doet het rustig aan en laat drukte graag langs zich heen gaan. Wordt het hem allemaal een beetje teveel? Dan kruipt hij in zijn schulp en geeft niet thuis.

  • Omdat je alles op je eigen tempo doet en wilt doen, heb je moeite om anderen om hulp te vragen. Het gevolg is dat je alles alleen doet en dat is niet altijd de meest handige en fijne manier.
  • Een schildpad is niet zo knuffelbaar. Als schildpad blijf je graag op afstand. Dat kan fijn zijn, maar elke schildpad kent momenten dat hij toch tussen de mensen is. Op zo'n moment is het lastig voor je om bij jezelf te blijven en je grenzen aan te geven. Het gebeurt niet zelden dan je achter denkt: "Had ik maar..."
  • Het gevoel dat je anders bent dan anderen kan je soms zo overweldigen dat je je niet thuis voelt in deze wereld. Omdat je vaak alleen bent kan je soms ook een gevoel van eenzaamheid bekruipen.

Hoe verder?

Hoe kan de schildpad zijn blokkades overwinnen

 zodat hij zijn volle potentieel kan benutten?

Waar de schildpad zelfstandigheid en zelfleiderschap als kwaliteiten heeft, zit precies daar ook de grootste valkuil. Een schildpad kan neigen naar zich te vaak terug trekken in zijn veilige schulp en te weinig contacten aangaan. De schildpad mag dan een einzelgänger zijn, de hsp van het type schildpad is toch echt een mens en mensen zijn sociale wezens. Jezelf te vaak terugtrekken leidt tot een gevoel van je niet thuis voelen in de wereld, onzekerheid en soms zelfs depressie. De volgende 3 stappen laten zien hoe je als schildpad je blokkades kunt overwinnen en je volledige potentieel kunt benutten.

Stap 1
Gedrag herkennen

Het eerste wat een schildpad te doen heeft is zijn eigen gedrag onder de loep nemen.


Is het terugtrekken een bewuste of een onbewuste keuze?


Welke wens of welk verlangen zit er achter verborgen?


Is het zo fijn als de schildpad denkt, of houdt hij zichzelf eigenlijk voor de gek en zou hij diep vanbinnen liever anders willen?


Stap 2
Signalen leren lezen

Het schildpad type staat niet voor een persoonlijkheidstype, maar voor een manier van omgaan met prikkels.


Als hsp heb je een gevoelig zenuwstelsel en de schildpad staat voor de strategie die jouw zenuwstelsel heeft gekozen om met prikkels om te gaan.


De testuitslag is een momentopname, maar mogelijk gebruik je de strategie van de schildpad al je hele leven.


Stap 3
In ere herstellen

Wanneer je de signalen van je gevoelige zenuwstelsel leert kennen, dan kun je ook leren om er anders op te gaan reageren.


Je kunt je blokkades overwinnen en je sterke kanten vieren.


Je zenuwstelsel is eigenlijk een hulpmiddel om optimaal te kunnen functioneren. Door dit systeem in ere te herstellen ga je lekkerder in je vel zitten, krijg je meer energie en voel je je gelukkiger.

Wil je weten hoe je deze 3 stappen kunt zetten?

Dit is wat anderen zeggen over de programma's van Stralend Sensitief

Tanja

Eindelijk begrijp ik mezelf

Fijn om eindelijk te begrijpen waarom ik dingen ervaar zoals ik ze ervaar! Ik vind de oefeningen erg fijn en ik doe die nog elke dag.

Eva

Mijn leven is veranderd

Sinds ik de cursus gedaan heb is mijn leven enorm veranderd. Ik voel me emotioneel stabieler, ik ben zekerder van mezelf en ik zit lekker in mijn vel. Ik had nooit durven dromen dat mijn leven in zo'n korte tijd zoveel zou kunnen veranderen.

José

Dit is goud waard

Wat maakt het een groot verschil als je weet hoe je met je hooggevoeligheid kunt omgaan. De informatie en de oefeningen uit deze cursus zijn goud waard.

Als laatste wil ik dat je dit weet

Het maakt niet uit hoe onzeker jij jezelf op dit moment voelt of dat je twijfelt of het leren omgaan met je sensitiviteit ook voor jou mogelijk is.


Ik beloof je dat het veel eenvoudiger is dan je zou verwachten.


>