Over mij

Dit is wat ik doe

Ik werk met hoogopgeleide hoogsensitieve vrouwen die overprikkeling willen overwinnen zodat ze hun passie kunnen volgen, hun potentieel kunnen gaan benutten en gaan stralen van dat wat ze doen.

Mijn uitdaging

Mijn naam is Inge Schuurmans. Ik ben 48, moeder van een prachtige dochter en hoogsensitief.

Als jong kind al voelde ik me anders. Toen ik begin 20 was kreeg ik voor het eerst een boek over hoogsensitiviteit in handen en het kwartje viel: dit ging over mij! Er vielen veel dingen op hun plaats. Toch duurde het toen nog jaren voordat ik deze eigenschap écht begreep, kon benutten en als iets positiefs ging zien.

Jarenlang moest ik me regelmatig ziek melden omdat ik overprikkeld was. Ik had altijd minder energie dan een ander en ik baalde er regelmatig van dat ik bepaalde dingen niet kon zonder er heel lang last van te hebben.

Toen ik op een gegeven moment een moeilijke periode meemaakte in mijn leven, was ik niet alleen hoogsensitief, maar had ik bovendien een burn-out. Als gevolg daarvan werden alle eigenschappen die ik van mijn sensitiviteit kende uitvergroot.

De ommekeer

Diep van binnen wist ik dat het anders kon. Dat mijn sensitiviteit me niet hoorde te belemmeren. Ik besloot uit te vinden wat daarvoor nodig was.

Door veel te lezen, door allerlei oefeningen uit te proberen, door cursussen en trainingen te volgen en door gedegen zelfonderzoek kreeg ik langzaam maar zeker steeds meer inzicht in hooggevoeligheid.

De echte verandering kwam toen ik mijn focus op hoogsensitiviteit los liet en me ging verdiepen in de oorzaak van die gevoeligheid, namelijk de werking van het zenuwstelsel. Op dat moment vielen alle puzzelstukjes in elkaar.

Alle kennis en vaardigheden die ik tot dan tot me had genomen pasten in dit totaalplaatje.

Door die hernieuwde invalshoek en het inzicht dat daarmee gepaard ging, werd het mogelijk om de technieken te vereenvoudigen en een simpel stap-voor-stap systeem te ontwikkelen waarmee hoogsensitieve mensen inzicht krijgen in de werking van hun zenuwstelsel, hun hooggevoeligheid gaan begrijpen en leren om er met een paar simpele technieken invloed op uit te oefenen. Zo is het mogelijk om met een kleine inspanning een groot verschil te bereiken.

Het inzicht

Gaandeweg kwam ik tot de conclusie dat de grootste uitdagingen in je leven ook de grootste geschenken in zich dragen.

Dit is wat ik nu geloof:

Ik geloof dat je sensitiviteit een prachtige eigenschap is.
Ik geloof dat je deze eigenschap in je voordeel kunt leren gebruiken.
Ik geloof dat je gevoeligheid de sleutel is tot een gelukkig leven.

Dit is wat ik zeker weet:

In tegenstelling tot wat veel mensen denken hoeft je sensitiviteit geen eigenschap te zijn die je leven lastig maakt. Het is eerder het kompas dat je helpt om de goede kant op te gaan.

Zodat je wordt wie je in werkelijkheid diep van binnen al bent.

Kennis en ervaring

De technieken die ik gebruik zijn eenvoudig, doelgericht en effectief. En ze komen uit alle windstreken.

Dat alles combineer ik met bijna 50 jaar levenservaring, een sterk analytisch vermogen en een krachtig ontwikkelde intuïtie. Hierdoor heb ik inzicht in dingen die voor de meeste mensen onbekend zijn en ik kan verbanden leggen die voor anderen verborgen blijven.

Dagelijks verdiep ik mijn kennis en ontwikkel ik mijn vaardigheden zodat ik je op een nog betere, eenvoudigere en doeltreffendere manier kan helpen.

Dit is mijn wens

Het is mijn wens dat alle hoogsensitieve mensen hun gevoeligheid goed leren kennen, dat ze weten hoe ze met die gevoeligheid om kunnen gaan en dat ze hem kunnen inzetten om hun ideale leven te creëren.

Ik wens dat ze daardoor een leven vol passie, creativiteit en liefde leven.

Ik wens ze bovendien toe dat ze dit op een eenvoudige manier kunnen leren, zonder dat ze jaren bezig zijn om het wiel uit te vinden.

Wat mij drijft is dat ik ervan overtuigd ben dat de wereld een fijnere plek wordt als alle sensitieve mensen niet langer vastlopen, maar lekker in hun vel zitten en de energie hebben om te doen wat ze graag willen doen.

Mag ik je helpen?

Ik wil je aanbieden om je te helpen beter met je sensitiviteit om te leren gaan.

Wil je meer weten over de manier waarop ik je kan helpen?

Meld je dan hier aan voor het gratis e-book “Je Sensitiviteit als Kompas”.

Use this Bottom Section to Promote Your Offer

Promote What's Most Important

Use this CTA top-section to highlight the one thing you want your visitors to do.

>