Over mij

Mag ik me even voorstellen?

Ik ben Inge en ik leer hoogopgeleide hoogsensitieve vrouwen om te gaan met hun gevoelige zenuwstelsel, zodat ze overprikkeling overwinnen, hun potentieel kunnen gaan benutten en gaan stralen van dat wat ze doen. 

Mijn uitdaging

Als jong kind al voelde ik me anders. Toen ik begin 20 was kreeg ik voor het eerst een boek over hoogsensitiviteit in handen en het kwartje viel: dit ging over mij! Er vielen veel dingen op hun plaats. Toch duurde het toen nog jaren voordat ik deze eigenschap écht begreep, er de waarde van inzag en in mijn voordeel kon gebruiken.

Jarenlang moest ik me regelmatig ziek melden omdat ik overprikkeld was. Ik had altijd minder energie dan een ander en ik baalde er vaak van dat ik bepaalde dingen niet kon zonder er heel lang last van te hebben.

Na diverse moeilijke periodes in mijn leven kreeg ik last van een burn-out en van het post traumatisch stress syndroom. Als gevolg daarvan werden alle eigenschappen die ik van mijn sensitiviteit kende uitvergroot.

De ommekeer

Ik besefte dat ik het anders wilde. En ik geloofde dat dat kon. Als de last die ik ervaarde van mijn sensitiviteit erger kon worden, dan moest het ook minder kunnen worden. Ik geloofde niet langer dat het normaal was dat mijn sensitiviteit me belemmerde.

En ik besloot uit te vinden wat er nodig was om die belemmering te stoppen.

Door veel te lezen, door allerlei oefeningen uit te proberen, door cursussen en trainingen te volgen en door gedegen zelfonderzoek kreeg ik langzaam maar zeker steeds meer inzicht in hooggevoeligheid.

De echte verandering kwam toen ik mijn focus op hoogsensitiviteit los liet en me ging verdiepen in de oorzaak van die gevoeligheid, namelijk de werking van het zenuwstelsel.

Kennis en ervaring

Ik verdiepte me in zenuwstelselwerk en deed kennis op bij internationaal gerenommeerde leraren op dat gebied zoals Irene Lyon, Steve Hoskinson, Liz Koch en anderen en ik maakte de vertaalslag van wat ik leerde naar hoogsensitiviteit.

Alle kennis en vaardigheden die ik tot dan toe had opgedaan pasten in het totaalplaatje. Het was als een puzzel waarvan ik ineens zag hoe de stukjes in elkaar pasten.

Door die hernieuwde invalshoek en het inzicht dat daarmee gepaard ging, lukte het me om de technieken te vereenvoudigen en een simpel stap-voor-stap systeem te ontwikkelen, waarmee hoogsensitieve mensen inzicht krijgen in de werking van hun zenuwstelsel, hun gevoeligheid gaan begrijpen en leren om er met een paar simpele technieken invloed op uit te oefenen. Zo wordt het mogelijk om met een relatief kleine inspanning een groot verschil te bereiken.

De technieken die ik mijn klanten leer zijn eenvoudig, doelgericht en effectief. 

Dagelijks verdiep ik mijn kennis en ontwikkel ik mijn vaardigheden zodat ik je op een nog betere, eenvoudigere en doeltreffendere manier kan helpen.

Het inzicht

Gaandeweg kwam ik tot de conclusie dat de grootste uitdagingen in het leven ook de grootste geschenken in zich dragen.

Dit is wat ik nu geloof:

Ik geloof dat je sensitiviteit een prachtige eigenschap is.
Ik geloof dat deze eigenschap je leven enorm kan verrijken.
Ik geloof dat je daarvoor moet samenwerken met je sensitiviteit.

Dit is wat ik zeker weet:

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, hoeft je sensitiviteit geen eigenschap te zijn die het leven lastig maakt. Het is eerder het kompas dat je helpt om de goede kant op te gaan.

Zodat je wordt wie je in werkelijkheid diep van binnen al bent.

Wil je nog meer weten over me?

Deze 7 dingen zeggen niet alles, maar wel veel:

1. Als klein meisje vond iedereen mij stil. Wat niemand in de gaten had was dat ik alles observeerde en opsloeg als informatie. Zo leerde ik als dreumes de basis van het kleding maken door naast de naaimachine op tafel te zitten als mijn moeder daarmee bezig was en keek ik op dezelfde manier ook andere “kunsten” af.

2. Als ik met mijn handen werk, word ik stil van binnen. Die stilte geeft me ruimte voor bezinning, voor het overdenken van wat me bezighoudt en voor het verwerken van dingen waar ik eerder niet aan toe kwam.

3. Mij vind je 's avonds niet in de kroeg, een restaurant of bioscoop. Geef mij maar een fijne bank en een goed boek of een leuk handwerkproject. Daar word ik veel gelukkiger van.

4. Als ik nieuwe dingen leer, wil ik het naadje van de kous te weten komen. Eén boek, video, cursus of opleiding over een onderwerp is zelden genoeg om mijn kennishonger te stillen. Heb ik een nieuw onderwerp gevonden waar ik meer van wil weten, dan vind je er overal in mijn huis stapels boeken over. En daar geniet ik nog van ook.

5. Ik wist lang niet "wat ik later wilde worden" en deed allerlei verschillende opleidingen en soorten werk. Onder andere om accountant en boekhouder te worden, maar ook visagist, poppenmaakster, bejaardenverzorgster en lerares basisonderwijs staan op mijn kleurrijke curriculum vitae. Niet alle opleidingen die ik deed maakte ik af, zoals bijvoorbeeld een opleiding over traditionele chinese geneeswijze.

6. Elke ochtend en elke avond zit ik 20 minuten op een kussen “niks te doen”. Ik hou van mediteren en van alles wat het me oplevert.

7. Jaren geleden woonde ik korte tijd in een klein huisje in de Zweedse bossen. Zonder elektriciteit en zonder stromend water. De stilte en eenvoud van het leven zoals ik dat daar ervaarde, zorgden voor een innerlijke rust die op dat moment nieuw voor me was. Ik besefte daar voor het eerst dat overprikkeling geen deel van het leven hoeft te zijn.

Dit is mijn wens

Het is mijn wens dat alle hoogsensitieve mensen hun gevoeligheid goed leren kennen, dat ze weten hoe ze met die gevoeligheid om kunnen gaan en dat ze hem kunnen inzetten om hun ideale leven te creëren.

Ik wens dat ze daardoor een leven vol passie, creativiteit en liefde leven.

Ik wens ze bovendien toe dat ze dit op een eenvoudige manier kunnen leren, zonder dat ze jaren bezig zijn om het wiel uit te vinden.

Wat mij drijft is dat ik ervan overtuigd ben dat de wereld een fijnere plek wordt als sensitieve mensen niet langer vastlopen, maar lekker in hun vel zitten en de energie hebben om te doen wat ze graag willen doen.

Mag ik je helpen?

Ik wil je aanbieden om je te helpen beter met je sensitiviteit om te leren gaan.

Wil je meer weten over de manier waarop ik je kan helpen?

Kijk dan bij het aanbod om te zien welk programma je gaat helpen of klik hieronder en doe de hsp type test om direct meer te leren over hoe jouw zenuwstelsel werkt.

Ontdek de uitdagingen en de sterke eigenschappen van jouw persoonlijke
hsp type

>