Over mij

Mag ik me even voorstellen?

Ik ben Inge en ik leer hsp (hoog sensitieve personen) om te gaan met hun gevoeligheid zodat ze niet meer overprikkeld raken. Ze voelen zich daardoor niet langer beperkt door hun sensitiviteit, maar zitten lekker in hun vel, kunnen hun potentieel benutten en zijn gelukkig met hun leven. 

Mijn uitdaging

Als jong kind al voelde ik me anders. Toen ik begin 20 was kreeg ik voor het eerst een boek over hoogsensitiviteit in handen en het kwartje viel: dit ging over mij! Er vielen veel dingen op hun plaats. Toch duurde het toen nog jaren voordat ik deze eigenschap ├ęcht begreep, ik de waarde inzag van mijn gevoeligheid en die in mijn voordeel kon gebruiken.

Jarenlang moest ik me regelmatig ziek melden omdat ik overprikkeld was. Ik had vaak minder energie dan een ander en ik baalde ervan dat ik bepaalde dingen niet kon zonder er heel lang last van te hebben.

De ommekeer

Diep van binnen wist ik dat het anders moest kunnen. Ik wilde niet geloven dat het normaal was dat mijn sensitiviteit me belemmerde  en ik besloot uit te zoeken hoe dit kwam.

Ik was vastberaden om te vinden wat er nodig was om dit te veranderen.

Door veel te lezen, alles waarover ik las uit te proberen, door cursussen, trainingen en opleidingen te volgen en door gedegen zelfonderzoek kreeg ik langzaam maar zeker steeds meer inzicht in hooggevoeligheid.

De echte verandering kwam toen ik mijn focus op hoogsensitiviteit los liet en me ging verdiepen in de oorzaak van die gevoeligheid, namelijk de werking van het zenuwstelsel. Als hsp heb je immers een gevoelig zenuwstelsel.

Kennis en ervaring

Ik volgde diverse trainingen bij internationaal gerenommeerde leraren op het gebied van het zenuwstelsel en ik maakte de vertaalslag van wat ik leerde naar hoogsensitiviteit.

Samen met alle kennis en vaardigheden die ik al had opgedaan, was het als een puzzel waarvan de stukjes in elkaar pasten.

Met behulp van het zenuwstelsel als invalshoek leer ik hoogsensitieve mensen hun gevoeligheid te begrijpen en hoe ze ermee samen kunnen werken.

De technieken die ik mijn klanten leer zijn eenvoudig, doelgericht en effectief. 

Dagelijks verdiep ik mijn kennis en ontwikkel ik mijn vaardigheden, zodat ik mijn klanten op de best mogelijke manier kan helpen.

Het inzicht

Gaandeweg kwam ik tot de conclusie dat de grootste uitdagingen in het leven ook de grootste geschenken in zich dragen.

Dit is wat ik nu geloof:

Ik geloof dat sensitiviteit een prachtige eigenschap is.
Ik geloof dat deze eigenschap je leven enorm kan verrijken.
Ik geloof dat je daarvoor moet leren samenwerken met je gevoelige zenuwstelsel.

Dit is wat ik zeker weet:

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, hoeft je sensitiviteit geen eigenschap te zijn die het leven lastig maakt.

Het is eerder het kompas dat je helpt om de goede kant op te gaan.

Dit is mijn wens

Het is mijn wens dat alle hoogsensitieve mensen hun gevoeligheid goed leren kennen, dat ze weten hoe ze met die gevoeligheid om kunnen gaan en dat ze hem kunnen inzetten om te floreren.

Ik wens dat ze daardoor een leven vol passie, creativiteit en liefde leven.

Ik wens ze bovendien toe dat ze dit op een eenvoudige manier kunnen leren, zonder dat ze jaren bezig zijn om het wiel uit te vinden.

Wat mij drijft is dat ik ervan overtuigd ben dat de wereld een fijnere plek wordt als sensitieve mensen niet langer vastlopen, maar lekker in hun vel zitten en de energie hebben om te doen wat ze graag willen doen.

Mag ik je helpen?

Ik wil je graag helpen om beter met je sensitiviteit om te leren gaan.

Wil je meer weten over de manier waarop ik je kan helpen?

Kijk dan bij het aanbod om te zien welk programma je kan helpen of klik hieronder en doe de hsp type test om direct meer te leren over hoe jij op prikkels en stressvolle situaties reageert.

gratis test

Welk HSP-type
ben jij?

Er zijn 5 verschillende hsp typen.
Elk type reageert op zijn eigen manier op prikkels.
Hoe reageer jij?

>