Over mij

Mag ik me even voorstellen?

Ik ben Inge, ik ben hoogsensitief en ik leer andere hsp (hoog sensitieve personen) om te gaan met hun gevoeligheid zodat ze niet langer steeds overprikkeld raken. Ze voelen zich daardoor niet langer beperkt door hun sensitiviteit, maar zitten lekker in hun vel, kunnen hun potentieel benutten en zijn gelukkig met hun leven. 

Mijn uitdaging

Als jong kind al voelde ik me anders. Toen ik begin 20 was kreeg ik voor het eerst een boek over hoogsensitiviteit in handen en het kwartje viel: dit ging over mij! Er vielen veel dingen op hun plaats. Toch duurde het toen nog jaren voordat ik deze eigenschap écht begreep, er de waarde van inzag en in mijn voordeel kon gebruiken.

Jarenlang moest ik me regelmatig ziek melden omdat ik overprikkeld was. Ik had vaak minder energie dan een ander en ik baalde ervan dat ik bepaalde dingen niet kon zonder er heel lang last van te hebben.

Na diverse moeilijke periodes in mijn leven kreeg ik eerst last van een burn-out en later van het post traumatisch stress syndroom. Ik ontdekte dat dit bij hsp veel vaker voorkomt dan bij niet-hsp.

De ommekeer

Diep van binnen wist ik dat het anders moest kunnen. Ik wilde niet geloven dat het normaal was dat mijn sensitiviteit me belemmerde  en ik besloot uit te zoeken hoe dit kwam.

En ik wilde vinden wat er nodig was om te zorgen dat dit me niet nog eens zou gebeuren.

Door veel te lezen, alles waarover ik las uit te proberen, door cursussen, trainingen en opleidingen te volgen en door gedegen zelfonderzoek kreeg ik langzaam maar zeker steeds meer inzicht in hooggevoeligheid.

De echte verandering kwam toen ik mijn focus op hoogsensitiviteit los liet en me ging verdiepen in de oorzaak van die gevoeligheid, namelijk de werking van het zenuwstelsel. Als hsp heb je immers een gevoelig zenuwstelsel.

Kennis en ervaring

Ik verdiepte me in zenuwstelselwerk en deed kennis op bij internationaal gerenommeerde leraren op dat gebied en ik maakte de vertaalslag van wat ik leerde naar hoogsensitiviteit.

Samen met alle kennis en vaardigheden die ik tot dan toe al had opgedaan, was het als een puzzel waarvan ik ineens zag hoe de stukjes in elkaar pasten.

Door die nieuwe invalshoek en het inzicht dat ik daardoor kreeg, lukte het me om de technieken te vereenvoudigen en een simpel stap-voor-stap systeem te ontwikkelen, waarmee hoogsensitieve mensen hun gevoeligheid gaan begrijpen en leren om er met een paar simpele technieken invloed op uit te oefenen. Zo wordt het mogelijk om met een relatief kleine inspanning een groot verschil te bereiken.

De technieken die ik mijn klanten leer zijn eenvoudig, doelgericht en effectief. 

Dagelijks verdiep ik mijn kennis en ontwikkel ik mijn vaardigheden zodat ik op een nog betere, eenvoudigere en doeltreffendere manier kan helpen.

Het inzicht

Gaandeweg kwam ik tot de conclusie dat de grootste uitdagingen in het leven ook de grootste geschenken in zich dragen.

Dit is wat ik nu geloof:

Ik geloof dat je sensitiviteit een prachtige eigenschap is.
Ik geloof dat deze eigenschap je leven enorm kan verrijken.
Ik geloof dat je daarvoor moet leren samenwerken met je sensitiviteit.

Dit is wat ik zeker weet:

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, hoeft je sensitiviteit geen eigenschap te zijn die het leven lastig maakt. Het is eerder het kompas dat je helpt om de goede kant op te gaan.

Zodat je wordt wie je in werkelijkheid diep van binnen al bent.

Wil je nog meer weten over me?

Deze 5 dingen zeggen niet alles, maar wel veel:

1. Als klein meisje vond iedereen mij stil. Wat niemand in de gaten had, was dat ik alles observeerde en opsloeg als informatie. Nog steeds zijn de wereld en de mensen om me heen een enorme bron van inspiratie. Ze helpen me het leven steeds beter te begrijpen en doorgronden.

2. Mij vind je niet in de kroeg, een restaurant of bioscoop. Geef mij maar een fijne bank en een goede vriendin, een interessant boek of een leuk handwerkproject. Daar word ik veel gelukkiger van.

3. Als ik nieuwe dingen leer, wil ik het naadje van de kous te weten komen. Eén boek, video, cursus of opleiding over een onderwerp is zelden genoeg om mijn kennishonger te stillen. Als ik een nieuw onderwerp heb gevonden waar ik meer van wil weten, dan is de kans groot dat er op verschillende plekken in mijn huis stapels boeken over liggen. Heerlijk vind ik dat!

4. Ik wist lang niet "wat ik later wilde worden" en deed allerlei verschillende opleidingen en soorten werk. Van accountant tot visagist en van bejaardenverzorgster tot lerares basisonderwijs, het staat allemaal op mijn kleurrijke curriculum vitae. Niet alle opleidingen die ik deed maakte ik af, zoals bijvoorbeeld een opleiding over traditionele chinese geneeswijze. Maar al die dingen bij elkaar hebben me wel gevormd tot wie ik nu ben.

5. Jaren geleden woonde ik korte tijd in een klein huisje in de Zweedse bossen. Zonder elektriciteit en zonder stromend water. De stilte en eenvoud van het leven zoals ik dat daar ervaarde, zorgden voor een innerlijke rust die op dat moment nieuw voor me was. Ik besefte toen dat overprikkeling geen deel van het leven hoort te zijn.

Dit is mijn wens

Het is mijn wens dat alle hoogsensitieve mensen hun gevoeligheid goed leren kennen, dat ze weten hoe ze met die gevoeligheid om kunnen gaan en dat ze hem kunnen inzetten om te floreren.

Ik wens dat ze daardoor een leven vol passie, creativiteit en liefde leven.

Ik wens ze bovendien toe dat ze dit op een eenvoudige manier kunnen leren, zonder dat ze jaren bezig zijn om het wiel uit te vinden.

Wat mij drijft is dat ik ervan overtuigd ben dat de wereld een fijnere plek wordt als sensitieve mensen niet langer vastlopen, maar lekker in hun vel zitten en de energie hebben om te doen wat ze graag willen doen.

Mag ik je helpen?

Ik wil je graag helpen om beter met je sensitiviteit om te leren gaan.

Wil je meer weten over de manier waarop ik je kan helpen?

Kijk dan bij het aanbod om te zien welk programma je kan helpen of klik hieronder en doe de hsp type test om direct meer te leren over hoe jij op prikkels en stressvolle situaties reageert.

Ontdek de uitdagingen en de sterke eigenschappen van jouw persoonlijke
hsp type

>