Als hsp ken je het als geen ander: malende gedachten die je maar niet kunt stoppen. Je zorgen van maken, ergens van balen of je gewoon niet echt happy voelen gebeurt als je gedachten negatief zijn. Wanneer je daar last van hebt kan het een onmogelijk opgave lijken om je gedachten te veranderen. Je hebt immers geen knop in je hoofd die je kunt omzetten. Toch is er een eenvoudige oefening waarmee je in korte tijd heel veel meer grip op je gedachten kunt krijgen.

Wil je je gedachten veranderen? Probeer dan deze oefening eens:

Neem een timer en zet die op 1 minuut. Wanneer de timer gaat, kies dan een gedachte waar je blijer van wordt dan de gedachte die je op dat moment hebt. En zet de timer opnieuw. Doe dit een uur lang.

Deze oefening kun je doen terwijl je met andere dingen bezig bent, maar tijdens werktijd is waarschijnlijk niet de handigste keuze.

Dit is een krachtige oefening die je helpt om je bewust te worden van wat je denkt en om bovendien bewust te kiezen voor een andere gedachte. Bovendien zorgt deze oefening ervoor dat je ervaart hoeveel invloed je hebt op je eigen gedachten en daarmee op hoe je je voelt. Door vaak te oefenen wordt het steeds eenvoudiger om je gedachten te veranderen.

Heb je vaak last van negatieve gedachten? Ga dan eens bij jezelf na of je overprikkeld bent en of het je zou kunnen helpen om beter om te leren gaan met je sensitiviteit.

Welk hsp-type ben jij?

Doe de test en ontdek je persoonlijke hsp-type:

Inge Schuurmans

Inge is hoogsensitief en verdiept zich al vele jaren in deze eigenschap en in de werking van het gevoelige zenuwstelsel.
Ze deelt haar kennis en inzichten op deze website.
In het Online Programma Stralend Sensitief leert ze andere hsp om met hun gevoeligheid om te gaan, zodat deze eigenschap hen niet langer belemmert en ze kunnen gaan floreren in het leven.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Meer lezen?

Bekijk dan deze artikelen eens

>