.st0{fill:#FFFFFF;}

Wil je de eindeloze maalstroom van gedachten stoppen? Doe dan dit 

 November 3, 2018

By  Inge Schuurmans

Gedachten kunnen je de hele dag bezig houden en wanneer ze negatief zijn slurpen ze al je energie weg. Het enige wat dan nog lukt, is dat denken. Het is alsof je erin vast zit, als in drijfzand in een moeras. Je ziet wat er gebeurt en je wil eruit, maar wat je ook probeert, het lijkt alleen maar nog erger te worden.

Dit heeft alles te maken met de werking van je brein en het kan een proces zijn wat ontzettend lastig te doorbreken is. Maar het kan wel. Dat kan door te zorgen dat je brein anders gaat functioneren, maar dat lukt je niet in een paar minuten tijd. Omdat het ook heel fijn is wanneer je met een snelle oplossing aan de slag kunt, ga ik vandaag zo een oplossing met je delen.

Wanneer je je gedachten stoppen wilt, dan hoef je maar één ding te doen. Je moet je brein aan het werk zetten. Dat kun je doen door heel bewust aan iets te gaan denken. Liefst iets simpels waar je tegelijkertijd ook echt je concentratie bij nodig hebt. Zoals tot honderd tellen.

De kans bestaat dat je dit zo’n belachelijk idee vindt dat je niet eens kunt geloven dat het zal werken, maar het werkt écht. En als het je te gemakkelijk afgaat, dat tellen, en het lukt je dan om alsnog tussendoor aan andere dingen te denken, tel dan terug van 100 tot 1. Het is een eenvoudige truc die heel goed werkt. Je zult merken dat je af en toe tussendoor toch weer wel gaat denken, maar zodra je dat in de gaten hebt, kun je weer opnieuw gaan tellen.

Hoewel deze truc werkt, is het een vorm van symptoombestrijding. Dat betekent dat je er de oorzaak van je probleem niet mee aanpakt. Die oorzaak zit dieper. Wil je er meer over weten? Vraag dan het gratis e-book aan.

Inge Schuurmans


Jarenlang worstelde ik met mijn hoogsensitiviteit. Dat veranderde toen ik ontdekte dat je met die eigenschap kunt leren omgaan, zodat je er niet langer last van hebt.


Het is mijn wens dat alle hoogsensitieve mensen dit leren, zodat ze zich niet langer belemmerd voelen en ze hun gevoeligheid in hun voordeel kunnen gebruiken.


Daar help ik graag bij.


Inge Schuurmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

gratis test

Welk HSP-type
ben jij?

Er zijn 5 verschillende hsp typen.
Elk type reageert op zijn eigen manier op prikkels.
Hoe reageer jij?

>