.st0{fill:#FFFFFF;}

Weten wat je wilt? Ontdek in 3 stappen wat je gelukkig maakt 

 August 30, 2019

By  Inge Schuurmans

Heb je het gevoel dat er meer uit het leven te halen is dan je nu doet? Zou je graag echt je passie willen leven? Maar weet je niet eens wat dat is? Weten wat je wilt is niet zo gemakkelijk als op het eerste gezicht lijkt. Het is een vraagstuk waar veel mensen mee worstelen. En tegelijkertijd is het ook heel simpel. Het antwoordt ligt meestal zo dicht voor je neus dat je het niet eens door hebt.

Kort gezegd kun je je passie ontdekken door de volgende 3 stappen te zetten:

  1. Ontspannen
  2. Bewust worden
  3. Bewust kiezen

We zullen deze stappen eens wat beter bekijken, zodat je ziet hoe het werkt:

Stap 1: Ontspannen

Herken je dat je altijd wel bezig bent met iets? Of dat nu je werk is of eten koken, sporten of denken aan wat je morgen allemaal wilt doen. Ons lichaam en ons denken zijn zelden echt ontspannen. Toch is die ontspanning nodig om allereerst alles wat er dagelijks gebeurt een plek te geven, en ten tweede om in het moment zelf te kunnen voelen wat er bij je past. Zonder dat daar allerlei gedachten bij komen die maken dat je dat gevoel niet helemaal de ruimte geeft.

Stap 2: Bewust worden

Herken je dat, dat je op alles wat je doet of denkt innerlijk commentaar geeft? Bij alles denk je iets. Of het goed is, of juist niet. We zitten als mens vol oordelen. Oordelen die soms nergens op gebaseerd zijn. Ook wanneer je je er niet heel erg van bewust bent wat er zich in je gedachten allemaal afspeelt, dan bepalen die oordelen toch voor een groot deel wat je doet of niet doet. Door die oordelen te gaan herkennen en ze niet alsmaar serieus te nemen maak je ruimte om te voelen wat je diepste verlangens zijn.

Stap 3: Bewust kiezen

Wanneer je je passie wilt vinden, is het dus van belang dat je je gedachten als het ware links kunt laten liggen. Ze gaan dan niet weg, denken hoort nu eenmaal bij het mens-zijn. Maar je hoeft je er niet alsmaar door te laten leiden. Pas wanneer je dat kunt kun je bewuste keuzes gaan maken in je leven. Wanneer je dan kiest voor de dingen die echt bij je passen kom je vanzelf bij je passie uit.

Dat gaat vaak in een soort spiraalvorm, waarbij je steeds meer tot de kern komt van wat er bij je past en van wat je diepste verlangen is om te doen. Voor de meeste mensen geldt dat ze hun passie niet van de een op de andere dag vinden. Het is een proces wat je doormaakt.

Inge Schuurmans


Jarenlang worstelde ik met mijn hoogsensitiviteit. Dat veranderde toen ik ontdekte dat je met die eigenschap kunt leren omgaan, zodat je er niet langer last van hebt.


Het is mijn wens dat alle hoogsensitieve mensen dit leren, zodat ze zich niet langer belemmerd voelen en ze hun gevoeligheid in hun voordeel kunnen gebruiken.


Daar help ik graag bij.


Inge Schuurmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

gratis test

Welk HSP-type
ben jij?

Er zijn 5 verschillende hsp typen.
Elk type reageert op zijn eigen manier op prikkels.
Hoe reageer jij?

>