.st0{fill:#FFFFFF;}

Wat is de waarde van geld? 

 October 13, 2020

By  Inge Schuurmans

Er zijn mensen die van geld houden en er zijn mensen die er een hekel aan hebben en liefst zouden willen dat alle geld uit de wereld verdwijnt. Maar geld is best een wonderlijk iets. Volgens Yuval Noah Harari is het zelfs het beste wat de mens ooit bedacht heeft. Het is namelijk het enige waarin ieder mens gelooft.

De waarde van geld is op veel manieren uit te drukken. Er is een nominale waarde en een intrinsieke waarde. Er is de waarde van goed of fout. En die dingen maken dat ieder mens weliswaar gelooft in geld, maar toch op zijn of haar eigen manier. En dat “geloof in geld” kan een zegen zijn of een last.

Iedereen heeft bepaalde overtuigingen over geld, die je vaak van jongs af aan al mee krijgt. Sommigen houden van geld en anderen geloven juist dat rijke mensen niet zo aardig zijn waardoor ze eigenlijk vies zijn van geld.

Wat betekent geld voor jou? Misschien moest je als kind zuinig zijn of heb je geleerd dat geld vies is. Misschien heb je geleerd dat mensen rijk worden over de rug van anderen of dat geld niet gelukkig maakt. Al deze overtuiging bepalen hoe je naar geld kijkt en hoe je ermee omgaat.

Stel nu dat datgene wat je gelooft over geld ook jouw waarheid wordt. Stel dat die twee elkaar gaan bevestigen. Wat zou je dan graag geloven over geld?

Zou je leven veranderen als je ervoor zou kiezen om anders over geld te gaan denken?

Je gedachten over geld zijn een voorbeeld. Het laat zien hoe wat je denkt bepaalt wat je voelt en welke keuzes je maakt in je leven. Heb je last van malende gedachten, van oordelen of zelfs van zorgen? Ik leer hoogsensitieve mensen omgaan met deze dingen. In het gratis e-book kun je kennis maken met mijn visie:

Inge Schuurmans


Jarenlang worstelde ik met mijn hoogsensitiviteit. Dat veranderde toen ik ontdekte dat je met die eigenschap kunt leren omgaan, zodat je er niet langer last van hebt.


Het is mijn wens dat alle hoogsensitieve mensen dit leren, zodat ze zich niet langer belemmerd voelen en ze hun gevoeligheid in hun voordeel kunnen gebruiken.


Daar help ik graag bij.


Inge Schuurmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

gratis test

Welk HSP-type
ben jij?

Er zijn 5 verschillende hsp typen.
Elk type reageert op zijn eigen manier op prikkels.
Hoe reageer jij?

>