.st0{fill:#FFFFFF;}

Waarom leven we? Vraag jij je dat ook weleens af? 

 August 30, 2019

By  Inge Schuurmans

Het is een vraag die we ons allemaal weleens stellen: Waarom leven we? Voor de een is het een vraag die snel weer naar de achtergrond verdwijnt en voor de ander is het een vraag die als een rode draad door het leven loopt.

Stel dat het doel van het leven is om gelukkig te zijn. Wat zou dat dan betekenen?

Wanneer je gelukkig bent, vallen er allerlei mooie dingen samen. Je bent ontspannen, je bruist van de energie, je leeft je passie en zelfs van de dingen die je niet leuk vindt kun je de positieve kant zien. En wat anderen denken over dat wat jij doet en denkt interesseert je niet echt, want je weet dat je goed bent zoals je bent.

De vraag “waarom leven we” komt eenvoudigweg niet in je op op het moment dat je gelukkig bent.

Een leven met alle dingen die ik hierboven beschreef lijkt misschien ingewikkeld te realiseren of zelfs onbereikbaar, maar in werkelijkheid is het heel dichtbij. Wanneer je je volledig kunt ontspannen, zul je merken dat je je direct heel goed voelt. Het is alsof alles wat je bezig houdt verdwijnt als sneeuw voor de zon. En in de plaats ervan komt een rustig en tevreden gevoel. Voor even. En wanneer het lukt om dat “even” een steeds groter deel van je dag te laten innemen, komen er ideeën op voor dingen die je graag zou willen doen. Als je die ideeën de ruimte kunt geven, en de eerste stap zet op weg naar wat je wilt, dan voel je dat je meer energie krijgt. En stap voor stap kan er zo in vrij korte tijd iets nieuws tot ontwikkeling komen.

Het is een kwestie van tijd vrij maken om duidelijk krijgen welke dingen je stress geven en daar anders mee om te gaan. Daar hoef je meestal niet heel ingewikkelde dingen voor te doen, het gaat er vooral om dat je je er bewust van wordt.

Inge Schuurmans


Jarenlang worstelde ik met mijn hoogsensitiviteit. Dat veranderde toen ik ontdekte dat je met die eigenschap kunt leren omgaan, zodat je er niet langer last van hebt.


Het is mijn wens dat alle hoogsensitieve mensen dit leren, zodat ze zich niet langer belemmerd voelen en ze hun gevoeligheid in hun voordeel kunnen gebruiken.


Daar help ik graag bij.


Inge Schuurmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

gratis test

Welk HSP-type
ben jij?

Er zijn 5 verschillende hsp typen.
Elk type reageert op zijn eigen manier op prikkels.
Hoe reageer jij?

>