.st0{fill:#FFFFFF;}

Volle maan, heb jij er last van? Deze tips kunnen je helpen 

 November 6, 2018

By  Inge Schuurmans

De kracht van de volle maan

Als je last hebt van de volle maan en de nachten rondom de volle maan bijvoorbeeld slecht slaapt, dan ben je niet alleen. De maan heeft invloed op hoe we ons voelen en wanneer de maan vol is dan is die invloed het sterkst voelbaar. Wanneer de maan ook nog dichtbij de aarde staat zijn haar invloeden nog sterker voelbaar.

De nacht voor een volle maan, de nacht van de volle maan zelf én de nacht erna slapen veel mensen slecht. Bovendien kun je die dagen gemakkelijk uit balans raken op emotioneel vlak. Je kunt je neerslachtig voelen, of chagrijnig, of nog heel anders. Je emoties kun je die dagen uitvergroot ervaren zijn ten opzichte van de andere dagen van de maancyclus.

Wat maakt dat de maan zoveel invloed op ons heeft?

We hebben allemaal vrouwelijke en mannelijke eigenschappen. De maan staat symbool voor onze vrouwelijke eigenschappen en daar horen onze emoties bij. In de huidige maatschappij die vooral gericht is op onze mannelijke eigenschappen, raken onze vrouwelijk eigenschappen gemakkelijk ondergesneeuwd.

Wanneer je dat laat gebeuren, raakt de verhouding tussen de mannelijke en vrouwelijk energie in je leven uit balans en op het moment dat het volle maan is “eist” die vrouwelijk energie haar aandacht op. Ze laat je voelen dat je haar verwaarloosd hebt en komt in haar volheid naar boven.

Dat kun je zien als lastig, maar je kunt er ook dankbaar voor zijn. Wanneer je vrouwelijke en mannelijke kant in balans zijn, ervaar je deze krachten wel, maar kun je er mee meebewegen en brengen ze je niet uit balans. Wanneer je last heb van de maan-energieën dan mag je dat dus als een uitnodiging zien om aan die balans te werken en haar te herstellen.

Hoe kun je de balans herstellen?

Van jongs af aan hebben we geleerd dat bepaalde emoties goed en fijn zijn en andere juist onwenselijk. Dat laatste maakt dat we geneigd zijn die vervelende emoties weg te stoppen, ze als het ware onder het tapijt te schuiven en ze niet de ruimte te geven die ze vragen. Door je emoties te gaan herkennen en erkennen en ze niet meer te veroordelen als goed of fout krijg je inzicht in wat ervoor zorgt dat de balans in je leven verstoord raakt.

Het herstellen van die balans en het goed luisteren naar je lichaam kan een uitdaging zijn. Onze maatschappij is vooral ingericht naar en gericht op het inzetten van mannelijke energie. Inspanning, doelgerichtheid en rationaliteit worden als belangrijk gezien. Maar deze eigenschappen kunnen alleen goed werken als ze in evenwicht gehouden worden door vrouwelijke kwaliteiten zoals ontspanning, overgave en intuïtie. Juist door al die kwaliteiten op een bij jou persoonlijk passende manier te ontwikkelen kun je de balans herstellen. En wanneer dat gelukt is, kun je nog steeds de energie van de maan voelen, maar niet meer zo dat ze je negatief beïnvloedt.

Inge Schuurmans


Jarenlang worstelde ik met mijn hoogsensitiviteit. Dat veranderde toen ik ontdekte dat je met die eigenschap kunt leren omgaan, zodat je er niet langer last van hebt.


Het is mijn wens dat alle hoogsensitieve mensen dit leren, zodat ze zich niet langer belemmerd voelen en ze hun gevoeligheid in hun voordeel kunnen gebruiken.


Daar help ik graag bij.


Inge Schuurmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

gratis test

Welk HSP-type
ben jij?

Er zijn 5 verschillende hsp typen.
Elk type reageert op zijn eigen manier op prikkels.
Hoe reageer jij?

>