.st0{fill:#FFFFFF;}

Uit het veld geslagen? Voorkom het de volgende keer op deze manier 

 November 3, 2018

By  Inge Schuurmans

Soms gebeuren er dingen waardoor je je enorm uit het veld geslagen kunt voelen. Hoe komt dat nu eigenlijk? Wat zorgt ervoor dat je je zo voelt?

Wanneer je uit het veld geslagen bent, dan is dat in feite een gevolg van iets niet accepteren zoals het gaat. Wanneer het je lukt om op zo’n moment ontspannen aanwezig te zijn bij datgene wat er gebeurt, te incasseren wat er is en je open te stellen voor de mogelijkheden zul je merken dat je zelfs met een verrassende en tegenvallende gebeurtenis anders kunt omgaan.

Dat zorgt ervoor dat problemen ineens niet meer voelen als problemen en oplossingen zich vanzelf aandienen.

Dat gaat natuurlijk niet zomaar, dat vraagt om de juiste technieken en om oefening. Je moet je dan heel bewust zijn van alles wat je denkt en voelt en je moet daar objectief naar kunnen kijken. Want alleen dan kun je iets heftigs meemaken zonder dat je daarvan helemaal uit balans raakt.

Het is daarnaast ook nodig dat je basishouding ontspannen is. Want als je met spanning in je lijf rond loopt zal dat zorgen dat je juist meer spanning ervaart wanneer er iets gebeurt waar je van schrikt. Als je al gespannen bent, ook als is dat maar een beetje, dan ben je sneller uit het veld geslagen dan wanneer je ontspannen bent.

Dus hoe dieper je ontspanning is, hoe minder snel je van je stuk gebracht wordt. En hoe beter je je bewust bent van je innerlijke processen, van wat je denkt en voelt, des te gemakkelijker is het om deze gedachten te ontkrachten. Op die manier ontwikkel je een objectieve houding ten opzichte van je eigen gedachten en gevoelens en daardoor kun je beter relativeren.

Wanneer je beter leert relativeren zul je merken dat je steeds minder snel uit het veld geslagen raakt.

Inge Schuurmans


Jarenlang worstelde ik met mijn hoogsensitiviteit. Dat veranderde toen ik ontdekte dat je met die eigenschap kunt leren omgaan, zodat je er niet langer last van hebt.


Het is mijn wens dat alle hoogsensitieve mensen dit leren, zodat ze zich niet langer belemmerd voelen en ze hun gevoeligheid in hun voordeel kunnen gebruiken.


Daar help ik graag bij.


Inge Schuurmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

gratis test

Welk HSP-type
ben jij?

Er zijn 5 verschillende hsp typen.
Elk type reageert op zijn eigen manier op prikkels.
Hoe reageer jij?

>