.st0{fill:#FFFFFF;}

Rijk worden gaat het gemakkelijkst als je doet wat je écht leuk vindt 

 December 7, 2018

By  Inge Schuurmans


Misschien droom je er af en toe van om de loterij te winnen. Want wie wil er nou niet rijk worden? Maar die loterij is maar voor een enkeling weggelegd. Het is niet zo praktisch om daarop te gokken. Wil je meer zekerheid en ben je bereid om er werk van te maken?

Dan is de eerste stap om je overtuigingen te onderzoeken.

Al jong leren we dat tekort het leven bepaalt. Als kind al doe je tijdens feestjes spelletjes zoals stoelendans. Je begint met ontspannen rond de stoelen dansen, maar al snel wordt het een strijd waarbij iedereen gespannen is over of hij de volgende ronde nog mee mag doen. Op deze manier leren dat je hard moet werken en enorm je best moet doen om te krijgen in het leven wat je wil. En je leert dat er maar één winnaar kan zijn.

Wanneer je gelooft dat je hard moet werken en dat jouw succes ten koste van anderen gaat, dan is het volkomen onlogisch om te kiezen voor dingen die je leuk vindt en waar je anderen niet ziet als concurrenten maar collega’s.

Maar de realiteit kan ook heel anders zijn. Juist de dingen waar je een intense passie voor voelt kunnen ervoor zorgen dat je lekker in je vel zit. En het zijn juist die dingen die ervoor zorgen dat je gaat leven vanuit enthousiasme, ontspanning en inspiratie. En precies dat zijn de dingen die je een onuitputtelijke energie geven en die nodig zijn om je een rijk gevoel te geven. Of er nu ook anderen met vergelijkbare dingen bezig zijn of niet.

Wanneer je kiest om te doen waar je hart naar uit gaat, dan vallen de beperkingen die je eerst voelde en zag wonderlijk genoeg weg. Je werkt misschien nog steeds hard, maar als je bezig bent met wat je leuk vindt om te doen dan voelt het niet als werk.

Zou je dan op dezelfde manier rijk worden als wanneer je een miljoen in de loterij wint? Nee, waarschijnlijk niet. Misschien levert het je uiteindelijk minder geld op, maar het geeft je waarschijnlijk wel een veel groter geluksgevoel.

Inge Schuurmans


Jarenlang worstelde ik met mijn hoogsensitiviteit. Dat veranderde toen ik ontdekte dat je met die eigenschap kunt leren omgaan, zodat je er niet langer last van hebt.


Het is mijn wens dat alle hoogsensitieve mensen dit leren, zodat ze zich niet langer belemmerd voelen en ze hun gevoeligheid in hun voordeel kunnen gebruiken.


Daar help ik graag bij.


Inge Schuurmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

gratis test

Welk HSP-type
ben jij?

Er zijn 5 verschillende hsp typen.
Elk type reageert op zijn eigen manier op prikkels.
Hoe reageer jij?

>