.st0{fill:#FFFFFF;}

Raad vragen als je twijfelt, is dat wel zo’n goed idee? 

 November 1, 2018

By  Inge Schuurmans

Als je voor je gevoel op een keerpunt bent aangekomen in je leven en je weet niet wat je moet doen, wat doe je dan?

We vinden het de gewoonste zaak van de wereld om op zo’n moment iemand anders om raad te vragen.

Maar is dat wel echt de beste manier?

Kom je daarmee uit op de plek waar jij uit moet komen? Of loop je dan de richting uit die past bij degene die je raad geeft in plaats van de richting die bij jou past?

We zijn geneigd om anderen om raad te vragen als we ergens over twijfelen, en soms zelfs om hun mening waardevoller te vinden dan die van onszelf.

Dat is wel begrijpelijk, want je mening is gebaseerd op wat je denkt en daar zitten vaak verstoringen in ten opzichte van wat je diep van binnen voelt en wilt en verlangt. Dat voelen we aan. En precies daarom ervaren we de twijfel en hebben we het gevoel dat we er zelf niet uitkomen. Niet zonder de hulp van een ander te vragen.

Maar hoewel een ander om raad vragen kan helpen om duidelijkheid te krijgen, is het ook de echte oplossing niet.

Die ander heeft namelijk in zijn gedachten ook die verstoringen. Wat hij denkt en voelt door wat hij zelf in zijn leven tot nu toe heeft meegemaakt zal het advies aan jou beïnvloeden. Zelfs veel coaches die als goed bekend staan laten hun eigen overtuigingen een rol spelen bij de begeleiding.

Er is maar één manier om het voor jou passende antwoord op je vraag of de voor jou passende keuze bij de twijfel te vinden.

Je moet daarvoor leren om opnieuw de weg naar binnen te gaan, je af te stemmen op je eigen gevoel en daar naar luisteren. Dat vertelt je alles en het geeft je precies aan wat je wel en niet moet doen. Alleen jij kunt weten wat bij jou past. Als je dat gevoel weer leert voelen en goed leert interpreteren kom je uit waar je zo graag wilt uitkomen.

Inge Schuurmans


Jarenlang worstelde ik met mijn hoogsensitiviteit. Dat veranderde toen ik ontdekte dat je met die eigenschap kunt leren omgaan, zodat je er niet langer last van hebt.


Het is mijn wens dat alle hoogsensitieve mensen dit leren, zodat ze zich niet langer belemmerd voelen en ze hun gevoeligheid in hun voordeel kunnen gebruiken.


Daar help ik graag bij.


Inge Schuurmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

gratis test

Welk HSP-type
ben jij?

Er zijn 5 verschillende hsp typen.
Elk type reageert op zijn eigen manier op prikkels.
Hoe reageer jij?

>