.st0{fill:#FFFFFF;}

Plan een relaxdag en neem een pauze van de alledaagse hectiek 

 October 3, 2019

By  Inge Schuurmans

Als je hoogsensitief bent is het goed om regelmatig uit de hectiek van alledag te stappen en een pauze in te lassen. Zo gun je jezelf de tijd om bij te tanken, prikkels te verwerken en je aandacht even helemaal op jezelf te richten in plaats van op de wereld om je heen.

Zo’n ontspannen dag kun je heel goed thuis voor jezelf creëren. Door dat regelmatig te doen en jezelf zo lekker te verwennen, kun je de dagelijkse stress beter aan.

Hieronder vind je een aantal ideeën om je dag in te vullen:

Als eerste plan je een hele dag voor jezelf. Zet het ook zo in je agenda en zorg ervoor dat je niet gestoord wordt.

Voor een goed begin van je relaxdag begin je natuurlijk met uitslapen. Voel je de behoefte om nog even in bed te blijven liggen als je wakker bent, doe dat dan. Draai je nog eens om, gaap uitgebreid en rek je uit als een kat. Pas wanneer je zin hebt om uit bed te komen, doe je dat ook.

Begin je dag met een flink glas lauwwarm water. Zo vul je de vochtbehoefte van je lichaam aan van het lichaamsvocht dat je ‘s nachts bent kwijt geraakt. (Ja, ook als je voor je gevoel niet zweet.)

Met een (zelf)massage kun je alle energie in je lichaam weer lekker laat stromen. Je kunt dat op een heel eenvoudige manier doe, zoals in het volgende filmpje te zien is: