.st0{fill:#FFFFFF;}

Opruimcoach gezocht? De sleutel tot een opgeruimd huis zit in jezelf 

 November 2, 2018

By  Inge Schuurmans

Opruimen en alles netjes houden, hoe doe je dat toch?

Ken je dat? Dat het je maar niet lukt om orde in de chaos te creëren? En als je dan eindelijk een keer het gevoel hebt dat je je huis hebt opgeruimd, dan is het binnen de kortste keren weer opnieuw een rommeltje. Het is alsof het je gewoon niet lukt. En je bent er klaar mee. Het moet nu eens anders gaan. Maar hoe pak je dat aan? Misschien heb je zelfs al een opruimcoach gezocht?

Wacht dan nog even.

Want een opruimcoach is natuurlijk fijn, maar hoe lang wil je met haar blijven samen werken? Dat wil je vast niet voor de rest van je leven. Hoe zou het zijn om een échte oplossing voor dit probleem te vinden?

Zo groot zo klein

Je hebt het waarschijnlijk al weleens ergens gehoord of gelezen dat chaos in je huis zijn weerslag heeft op hoe je je voelt en hoe je functioneert. Er wordt dan de vergelijking getrokken dat een rommelig huis ook zorgt voor chaos in je hoofd.

En dat betekent nogal wat: Slecht kunnen focussen, weinig dingen gedaan krijgen en alsmaar het gevoel hebben dat je achter de feiten aan loopt. Dat zijn 3 dingen die een enorme weerslag hebben op je hele leven. Ze zorgen ervoor dat je het gevoel hebt dat je geleefd wordt, in plaats van dat je zelf je koers bepaalt. Met als gevolg dat de veranderingen die je graag in je leven ziet uitblijven.

Maar komt dat allemaal omdat je huis rommelig is? Of is er eigenlijk iets anders aan de hand?

Zo binnen zo buiten

Dat de chaos in je huis zorgt voor chaos in je hoofd, is eigenlijk een misverstand. Het is juist andersom.

Het lijkt misschien een kip en ei verhaal, maar ga het maar eens testen. Wanneer je opruimt terwijl je gedachten onrustig zijn, dan zul je zien dat het snel daarna opnieuw rommelig is. Maar wanneer je eerst zorgt dat je helder wordt in je hoofd, dan krijg je vanzelf de behoefte om je omgeving ook overzichtelijker te maken. En zonder veel moeite ga je dan opruimen en creëer je een nette omgeving. Helemaal vanzelf.

Hoe zou het voor je zijn om in een opgeruimd huis te wonen, zonder dat het voelt als een hoop gedoe om dat voor elkaar te krijgen?

Inge Schuurmans


Jarenlang worstelde ik met mijn hoogsensitiviteit. Dat veranderde toen ik ontdekte dat je met die eigenschap kunt leren omgaan, zodat je er niet langer last van hebt.


Het is mijn wens dat alle hoogsensitieve mensen dit leren, zodat ze zich niet langer belemmerd voelen en ze hun gevoeligheid in hun voordeel kunnen gebruiken.


Daar help ik graag bij.


Inge Schuurmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

gratis test

Welk HSP-type
ben jij?

Er zijn 5 verschillende hsp typen.
Elk type reageert op zijn eigen manier op prikkels.
Hoe reageer jij?

>