.st0{fill:#FFFFFF;}

Opgeven is geen optie als je iets écht wilt bereiken 

 November 7, 2018

By  Inge Schuurmans

We hebben allemaal dromen. En het klinkt prachtig en misschien zelfs romantisch om je dromen te willen waarmaken, maar eigenlijk is er weinig romantisch aan. Om ergens succesvol in te worden, zul je er in de meeste gevallen heel hard voor moeten werken. Pas als je iets zó graag wilt dat je bereid bent er veel voor te doen en andere dingen voor te laten, pas als je iets zo graag wilt dat je nergens anders meer aan kunt denken, pas dan zul je voldoende gemotiveerd zijn om te bereiken wat je bereiken wilt.

Van succesvolle mensen wordt vaak gedacht dat ze geluk hebben gehad, dat het ze aan is komen waaien of dat ze op de een of andere manier anders zijn dan alle anderen en dat het ze daarom gelukt is. Maar de waarheid is dat bijna iedereen die succesvol is er keihard voor heeft gewerkt.

Succes is niet voor gelukszoekers, succes is voor mensen die er hun best voor willen doen. Dag in dag uit. Of het nu gaat om succes in je werk, in je relatie, met sport of dat je de beste moeder van de wereld worden wilt.

Er wordt weleens gezegd dat je het zo graag moet willen dat er sprake is van een brandend verlangen. Ik vind dat wel een mooie term. Het geeft goed weer hoe sterk de wens moet zijn die erachter zit, hoeveel passie je ervoor hebt en wat je ervoor over moet hebben om zover te komen. Is er iets wat jij graag wilt bereiken? En wil je het zó graag dat het het belangrijkste in je leven is? Is er iets wat je zo graag wilt dat je zelfs als je keer op keer moeilijkheden tegen komt toch niet zult opgeven?

Inge Schuurmans


Jarenlang worstelde ik met mijn hoogsensitiviteit. Dat veranderde toen ik leerde hoe mijn zenuwstelsel werkt en ik ermee leerde samenwerken.


Het is mijn wens dat alle hoogsensitieve mensen goed met hun gevoeligheid leren omgaan, zodat deze eigenschap ze niet langer belemmert en ze hem juist in hun voordeel kunnen gebruiken.


Daar help ik graag bij.


Inge Schuurmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

gratis test

Welk HSP-type
ben jij?

Er zijn 5 verschillende hsp typen.
Elk type reageert op zijn eigen manier op prikkels.
Hoe reageer jij?

>