.st0{fill:#FFFFFF;}

Met deze 6 stappen maak je positieve verandering gemakkelijker 

 November 3, 2018

By  Inge Schuurmans

Iedereen heeft wel dingen in zijn leven die hij liever anders zou zien. Maar hoe verander je dat dan? Om positieve verandering door te voeren kun je de volgende 6 stappen nemen.

Stap 1 Dromen

Het klinkt misschien wat gek, maar dromen over de toekomst is een belangrijk onderdeel als je een leven wilt leiden wat bij je past. In je dromen krijg je namelijk heel helder wat je wensen zijn en waar je naartoe wilt werken. Als je je dromen niet duidelijk hebt, dan veranderen er ongetwijfeld allerlei dingen in je leven, maar de kans dat het verandert op een manier die bij jou past is erg klein.

Stap 2 Bepaal je ideaal

Als je je droom eenmaal helder voor ogen hebt, dan kun je die gaan ontleden. Onderzoek de verschillende aspecten van je leven en ga na wat je graag zou willen. Om het helemaal helder te krijgen kan het handig zijn om je wensen voor de toekomst ook op te schrijven.

Stap 3 Bewerk je brein

Het is niet voor niets dat we vaak jarenlang in oude vertrouwde patronen blijven hangen. Verandering komt niet vanzelf en dat heeft erg veel te maken met je mindset. Als je wilt veranderen moet je als eerste gaan geloven dat je ook echt kúnt veranderen. Een mindmovie kan je daarbij helpen. Hieronder zie je een voorbeeld van zo’n mindmovie.

Stap 4 Onderzoek de onderliggende reden

Wanneer we iets willen veranderen richten we onze blik vaak op een nieuw ideaal. Maar wanneer we heel eerlijk zijn tegen onszelf, moeten we bekennen dat we niet zeker weten of het ideaal dat we voor ogen hebben echt gaat zorgen dat we ons voelen hoe we ons graag willen gaan voelen. Het is belangrijk om uit te zoeken wat je écht wilt.

Stap 5 Onderzoek wat je tegen houdt

Vaak doen we net niet die dingen die nodig zijn om de verandering die we graag willen te bewerkstelligen. Als dat het geval is, is het nodig om te onderzoeken wat je tegen houdt.

Stap 6 Onderneem actie

Zolang je alleen maar droomt gebeurt er natuurlijk weinig, je zult de bijbehorende actie moeten ondernemen.

Als je je mindmovie regelmatig bekijkt, kun je gaan merken dat je er steeds meer vertrouwen in krijgt dat dat wat je wilt bereiken ook echt bereikbaar is voor je. Dat maakt de stap kleiner om op een andere manier te handelen in situaties die je dichter bij je droom kunnen brengen.

Heb je behoefte aan meer praktische aanwijzingen? Meld je dan aan voor het e-book:

Inge Schuurmans


Jarenlang worstelde ik met mijn hoogsensitiviteit. Dat veranderde toen ik leerde hoe mijn zenuwstelsel werkt en ik ermee leerde samenwerken.


Het is mijn wens dat alle hoogsensitieve mensen goed met hun gevoeligheid leren omgaan, zodat deze eigenschap ze niet langer belemmert en ze hem juist in hun voordeel kunnen gebruiken.


Daar help ik graag bij.


Inge Schuurmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

gratis test

Welk HSP-type
ben jij?

Er zijn 5 verschillende hsp typen.
Elk type reageert op zijn eigen manier op prikkels.
Hoe reageer jij?

>