.st0{fill:#FFFFFF;}

Mama coach helpt je de balans tussen gezin, werk en jezelf te vinden 

 November 30, 2018

By  Inge Schuurmans

Als moeder kom je de nodige uitdagingen tegen in je leven. Hoe bewaar je de balans tussen je gezin en je werk terwijl je er ook nog voor je partner wilt zijn? Of hoe doe je dat als je zonder partner leeft? En hoe zorg je dat je daarnaast ook nog tijd over houdt voor jezelf? Een mama coach of life coach in de arm nemen, een die deze uitdagingen herkent én overwonnen heeft kan de uitgelezen oplossing lijken om je leven weer op de rails te krijgen.

Naast het inschakelen van een mama coach kun je ook voor een andere manier kiezen. Door in jezelf de knop om te leren zetten van spanning naar ontspanning verandert er ontzettend veel.

Als je het gevoel hebt dat je teveel ballen in de lucht moet houden terwijl je niet weet hoe je dat doen kunt, dan krijg je namelijk last van stress. En het is juist die stress die ervoor zorgt dat je gemakkelijker problemen ziet dan oplossingen. Door de stress aan te pakken en te werken aan een ontspannen basishouding, draai je dat om. Als er dan dingen anders gaan dan hoe je wilt, denk je niet alleen aan nog meer problemen, maar komen er gemakkelijk ook oplossingen in je op. En je voelt haarfijn aan welke oplossing voor jou en jouw gezin zal werken.

Op die manier ga je vanzelf andere keuzes maken. Keuzes die ervoor zorgen dat het weer gezelliger wordt in je gezin, en dat het je lukt om alles te combineren wat je wilt combineren. Zonder dat je daarbij jezelf voorbij loopt. Voor sommige moeders betekent dat dat het genoeg is als er een paar kleine dingen veranderen, voor andere moeders zijn er juist grote veranderingen nodig om de balans te (her)vinden. Maar altijd zijn die veranderingen zo dat je meer in harmonie met jezelf gaat leven. Want precies dat is wat ervoor zorgt dat je leven moeiteloos wordt. Zelfs als dat wat je wilt voor anderen ingewikkeld of onmogelijk lijkt.

Waar een mama coach van buitenaf kijkt naar wat er bij jou en je gezin speelt, kun je dus ook bij jezelf naar binnen gaan kijken om te ontdekken wat je kunt veranderen. Als je dat leert, dan zijn ook toekomstige uitdagingen te overwinnen.

Inge Schuurmans


Jarenlang worstelde ik met mijn hoogsensitiviteit. Dat veranderde toen ik leerde hoe mijn zenuwstelsel werkt en ik ermee leerde samenwerken.


Het is mijn wens dat alle hoogsensitieve mensen goed met hun gevoeligheid leren omgaan, zodat deze eigenschap ze niet langer belemmert en ze hem juist in hun voordeel kunnen gebruiken.


Daar help ik graag bij.


Inge Schuurmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

gratis test

Welk HSP-type
ben jij?

Er zijn 5 verschillende hsp typen.
Elk type reageert op zijn eigen manier op prikkels.
Hoe reageer jij?

>