De wens om te veranderen is mens eigen

Allemaal hebben we dingen in ons leven die we graag anders zouden willen. Dingen die we willen veranderen. Mens zijn is een samenspel van gedachten, emoties en ons lichaam. Die drie krachten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Om te veranderen moet je je lichaam laten meebewegen met je wens tot veranderen. En om je lichaam die verandering ook daadwerkelijk te laten mee maken, moet je luisteren naar je lichaam. Je moet je bewust zijn van wat je lichaam vanuit zichzelf wil en waar er weerstand ontstaat. Want die dingen zijn de signalen van je zenuwstelsel die vanuit een diepe bron in jezelf komen en die je laten weten of je de juiste manier hebt gekozen of niet.

Luisteren naar je lichaam in plaats van de waan van de dag volgen

De signalen van je lichaam vertellen je precies wat je doen moet. Als je ernaar luistert tenminste. Want maar al te vaak gaan we daaraan voorbij. De waan van de dag neemt ons zo in beslag dat we doen wat we denken te moeten doen. En daardoor vergeten we te luisteren naar ons lichaam en haar signalen.

Om naar de signalen van ons lichaam te kunnen luisteren, hebben we lichaamsbewustzijn nodig. Het kan dan enorm helpen om even pas op de plaats te maken, te vertragen, je aandacht naar binnen te richten en voelen wat er gevoeld kan worden. Te voelen wat de behoeften van het lichaam zijn.

Stap voor stap dichter bij jezelf

Alleen als we echt in harmonie gaan leven met wat ons lichaam nodig heeft en de tijd nemen om te rusten om nieuwe dingen te integreren, kan verandering op een comfortabele en ook blijvende manier ontstaan. Dit kan betekenen dat oude manieren om dingen te doen moeten veranderen. Dat we dingen die we gewend en gewoon zijn los moeten laten. Om zo dichter bij onszelf te komen. Bij dat wat we willen voor onszelf en de verandering die we wensen.

Hoe goed kun jij naar je lichaam luisteren?

Welk hsp-type ben jij?

Doe de test en ontdek je persoonlijke hsp-type:

Inge Schuurmans

Inge is hoogsensitief en verdiept zich al vele jaren in deze eigenschap en in de werking van het gevoelige zenuwstelsel.
Ze deelt haar kennis en inzichten op deze website.
In het Online Programma Stralend Sensitief leert ze andere hsp om met hun gevoeligheid om te gaan, zodat deze eigenschap hen niet langer belemmert en ze kunnen gaan floreren in het leven.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Meer lezen?

Bekijk dan deze artikelen eens

>