.st0{fill:#FFFFFF;}

Laten we de wereld mooier maken 

 March 1, 2022

By  Inge Schuurmans

De afgelopen maanden heb ik hard gewerkt aan een nieuwe website, de hsp-type test en een bijbehorend e-book. En weet je wat ik ontdekte? Ik heb ondertussen ontzettend veel kennis over hoogsensitiviteit. Voor mij is dat gewoon, want ik verdiep me er al meer dan 10 jaar in. Vrij intensief ook. Ik weet daardoor dingen die veel hsp niet weten. Het is tijd om die kennis te delen met de rest van de wereld. Met jou dus.

Weet je waarom ik dit wil? Omdat het tijd is dat hsp hun eigenschap waardevol gaan vinden. Dat ze weten hoe ze hun gevoeligheid kunnen gebruiken om hun eigen leven én de wereld om hen heen een beetje mooier te maken. Een wereld waar we met elkaar kunnen ontdekken, leren en groeien. Waar we mogen vallen en elkaar helpen weer op te staan.

Veel hsp voelen zich niet thuis in deze wereld. Dat is niet zo gek, want de hoge werkdruk, de vele verwachtingen die van alle kanten op je af komen en de beperkte mogelijkheden om te doen wat écht bij je past als je gevoelig bent, maken het leven voor veel hsp nu eenmaal lastig.

We kunnen wachten tot anderen, niet-hsp, tot verandering overgaan. Maar dan kunnen we lang wachten. Zij voelen niet wat de hsp nodig hebben om zich lekker in hun vel te voelen en om te floreren. Wij hsp, we mogen deze veranderingen zelf gaan doorvoeren. Laten we met elkaar gaan bouwen aan een wereld waarin ruimte is voor ieders eigenheid. Waarin ruimte is om je eigen pad te lopen, ook als dat afwijkt van dat wat anderen doen.

Je gevoelige zenuwstelsel bevat belangrijke sleutels om daar je weg in te vinden. Wil je meer leren over hoe jouw zenuwstelsel werkt?

Doe dan de hsp-type test.

Inge Schuurmans


Jarenlang worstelde ik met mijn hoogsensitiviteit. Dat veranderde toen ik ontdekte dat je met die eigenschap kunt leren omgaan, zodat je er niet langer last van hebt.


Het is mijn wens dat alle hoogsensitieve mensen dit leren, zodat ze zich niet langer belemmerd voelen en ze hun gevoeligheid in hun voordeel kunnen gebruiken.


Daar help ik graag bij.


Inge Schuurmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

gratis test

Welk HSP-type
ben jij?

Er zijn 5 verschillende hsp typen.
Elk type reageert op zijn eigen manier op prikkels.
Hoe reageer jij?

>