.st0{fill:#FFFFFF;}

Je passie vinden gaat helemaal vanzelf als je dit doet 

 August 30, 2019

By  Inge Schuurmans

Voor Jaonn McPike was het eenvoudig om haar passie te leven. Haar hele leven had ze al willen reizen en toen ze klaar was met school ging ze haar droom achterna. Ze verliet haar vaderland Nieuw Zeeland en ging doen waar ze al zo lang naar verlangd had: reizen. Je passie vinden is niet voor iedereen zo eenvoudig en vanzelfsprekend, maar toch altijd wel binnen handbereik.

Joanns verhaal gaat nog verder. Het laat goed zien hoe een passie zich ontwikkelt en hoe ze vaak ook een beetje verandert.

Want toen ze jaren later nog steeds de wereld over ging kwam Joann voor een uitdaging te staan. Ondertussen had ze een man en een zoon. En voor hun zoon waren ze op zoek naar een opleiding. Omdat hij graag ook wilde blijven reizen zochten ze naar een school waar hij reizen en studeren kon combineren. Maar die school bleek niet te bestaan.

Tot ze op een dag dachten:

Wat als we zelf zo’n school beginnen?

Bij die gedachte is het niet gebleven. In 2010 richtten ze de Think Global School op. Een reizende school. Elk jaar bezoeken ze met een groep van 15 studenten 3 verschillende landen. Sommige studenten reizen 3 maanden mee, anderen langer. En om ook studenten voor wie zoiets normaliter niet weggelegd zou zijn deze kans te geven, werken ze met studiebeurzen. Want zoals Joann zegt:

Deze school is niet voor rijke leerlingen, hij is voor de juiste leerlingen.

Van jongs af aan was het Joanns passie om te reizen. Ze is een van de mensen die op die leeftijd haar passie al echt gevolgd heeft.

Voor velen loopt het anders. Sommigen worden door hun ouders een bepaalde kant op gestuurd. Anderen doen hun best om een verstandige keuze te maken voor de toekomst. En er zijn vast nog meer redenen om niet je hart te volgen.

Wanneer dat ook voor jou geldt, kan opnieuw naar je gevoel gaan luisteren en dat de ruimte geven ervoor zorgen dat je ontdekt wat je echt leuk vindt. Zo kun je gaandeweg ontdekken wat bij je past. Soms is dat iets wat je al leuk vond toen je nog heel jong was. En soms komt er iets heel nieuws boven drijven.

Hoe is dit voor jou? Weet jij wat je passie is of ben je op zoek?

Inge Schuurmans


Jarenlang worstelde ik met mijn hoogsensitiviteit. Dat veranderde toen ik ontdekte dat je met die eigenschap kunt leren omgaan, zodat je er niet langer last van hebt.


Het is mijn wens dat alle hoogsensitieve mensen dit leren, zodat ze zich niet langer belemmerd voelen en ze hun gevoeligheid in hun voordeel kunnen gebruiken.


Daar help ik graag bij.


Inge Schuurmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

gratis test

Welk HSP-type
ben jij?

Er zijn 5 verschillende hsp typen.
Elk type reageert op zijn eigen manier op prikkels.
Hoe reageer jij?

>