.st0{fill:#FFFFFF;}

Je mindset veranderen met een mindmovie (super simpel) 

 November 3, 2018

By  Inge Schuurmans

Als je iets in je leven wilt veranderen dan kan een mindmovie je daar op een heel eenvoudige manier bij helpen. at hiervoor nodig is, is een filmpje maken wat je elke dag bekijkt.

In een mindmovie combineer je verschillende zintuigindrukken en daardoor lijkt wat je ziet voor je brein alsof het echt gebeurt. Als je dan de afbeeldingen, de muziek en de teksten zo kiest dat ze helemaal bij je passen, dan gaat je brein het ideaal uit jouw mindmovie herkennen. Het gaat dat ideaal zien als onderdeel van je leven. En het gaat anders werken omdat je de dingen die je in de mindmovie ziet daardoor ervaart alsof ze er al zijn. Je manier van denken verandert erdoor en de manier waarop je kijkt naar de wereld om je heen verandert ook.

Als je begrijpt hoe je hersenen werken, dan begrijp je ook hoe een krachtig middel dit is om je leven te veranderen.

Hoe maak je een mindmovie

Stap 1

Begin met te bedenken wat je in je leven graag wilt veranderen en stel jezelf voor hoe je leven eruit zou zien als datgene al veranderd is.

Stap 2

Zoek afbeeldingen die passen bij die nieuwe (wens-)situatie. Dat kunnen foto’s van jezelf zijn, of plaatjes die je van internet haalt. Let wel op als je afbeeldingen van internet haalt dat je ze alleen privé kunt gebruiken vanwege de rechten.

Stap 3

Schrijf bij elke afbeelding een affirmatie die je helpt om te denken wat je wilt (gaan) denken.

Stap 4

Zoek er muziek bij die je een lekker gevoel geeft.

Stap 5

Maak van al die dingen een video. Je kunt dat al heel eenvoudig doen in Windows Live Movie Maker. Je hebt dus echt geen speciaal programma of een video-opleiding nodig ofzo.

Stap 6

Controleer je mindmovie. Als het goed is word je van het kijken van je mindmovie blij. Het geeft je het gevoel dat je al bereikt hebt wat je wilt bereiken.

Is dat niet het geval?

Dan kunnen er twee verschillende dingen aan de hand zijn.

Als eerste kan het zijn dat de dingen uit je mindmovie toch niet zo goed bij je passen als je denkt.

Maar het kan daarnaast ook zo zijn dat je ergens verstopt in je onderbewustzijn nog overtuigingen hebt die ervoor zorgen dat je de mindmovie niet als positief ervaart, maar als een onmogelijke situatie. Je herkent het dan niet als je nieuwe werkelijkheid, en in zo’n geval is er meer nodig dan alleen het kijken naar een leuke video over je dromen.

Hier zie je een voorbeeld van een mindmovie, deze is gemaakt door Teresa, met als doel om een gelukkiger te zijn in haar leven:

Inge Schuurmans


Jarenlang worstelde ik met mijn hoogsensitiviteit. Dat veranderde toen ik ontdekte dat je met die eigenschap kunt leren omgaan, zodat je er niet langer last van hebt.


Het is mijn wens dat alle hoogsensitieve mensen dit leren, zodat ze zich niet langer belemmerd voelen en ze hun gevoeligheid in hun voordeel kunnen gebruiken.


Daar help ik graag bij.


Inge Schuurmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

gratis test

Welk HSP-type
ben jij?

Er zijn 5 verschillende hsp typen.
Elk type reageert op zijn eigen manier op prikkels.
Hoe reageer jij?

>