Al dromend over je droomleven, denk je waarschijnlijk vooral aan allerlei uiterlijke en materiële dingen. Logisch, want juist die dingen zijn tastbaar en ze geven je het gevoel dat je bereikt hebt wat je graag wilt bereiken. Een goede baan als je graag carrière wilt maken, een fijne partner als je een vervullende relatie wilt, of een mooie auto die voor jou symbool staat voor het geld dat je wilt verdienen, voor de vrijheid die je beleeft als je erin rond rijdt en voor de luxe die je erdoor ervaart of misschien nog wel iets anders.

We koppelen ons gewenste geluksgevoel in onze gedachten aan deze materiële dingen en aan de omstandigheden. Maar eigenlijk zijn we op zoek naar het gevoel dat we krijgen als we aan die dingen denken. De uiterlijke en materiële zaken waar we over dromen, zijn dus niet het belangrijkst. Ze zijn van ondergeschikt belang.

Deze dingen staan in feite symbool voor de gevoelens waarvan we denken dat ze ze ons kunnen geven.

Toch zit er wel een addertje onder het gras. Omdat we niet vooruit kunnen kijken en niet goed kunnen inschatten hoe we ons droomleven zullen ervaren en hoe we dan zijn en hoe we ons dan zullen voelen, geven we er vanuit ons huidige leven een invulling aan. En die invulling is vaker niet gelijk aan de realiteit dan wel. Het droomleven waar je nu over droomt is dus in werkelijkheid maar zelden écht het leven van je dromen.

Door al die uiterlijke wensen te laten voor wat ze zijn en in jezelf te gaan voelen wat bij je past en contact te maken met je pure, authentieke zelf, ga je vanzelf keuzes maken die bij je passen en die je stap voor stap in de richting van het zo begeerde droomleven helpen. Je gaat op die manier kiezen voor de dingen die werkelijk bij je passen en stapt zo op de snelweg naar geluk (en op de snelweg naar je échte droomleven).

Welk hsp-type ben jij?

Doe de test en ontdek je persoonlijke hsp-type:

Inge Schuurmans

Inge is hoogsensitief en verdiept zich al vele jaren in deze eigenschap en in de werking van het gevoelige zenuwstelsel.
Ze deelt haar kennis en inzichten op deze website.
In het Online Programma Stralend Sensitief leert ze andere hsp om met hun gevoeligheid om te gaan, zodat deze eigenschap hen niet langer belemmert en ze kunnen gaan floreren in het leven.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Meer lezen?

Bekijk dan deze artikelen eens

>