.st0{fill:#FFFFFF;}

Je dromen laten uitkomen kan maar op één manier 

 April 13, 2022

By  Inge Schuurmans

We hebben allemaal andere dromen

De een droomt van een huis in de natuur, de ander droomt van een penthouse in de stad. Dromen is gemakkelijk. Maar je dromen laten uitkomen is een heel ander verhaal.

Wat is jouw droom?

Veel mensen vergeten dat ze dromen hebben als ze wat ouder worden. Ze gaan mee met de sleur van het leven, verliezen hun dromen uit het oog en komen er op een zeker moment achter dat ze niet blij zijn met hoe hun leven gaat.

Je dromen levend houden is dan ook een van de belangrijkste dingen als je wilt dat je dromen uitkomen.

De sleutel tot succes

Naast dat je moet blijven dromen, is er één ding heel belangrijk om je droom te laten uitkomen: volhouden! Als we dromen over iets, is dat meestal iets wat niet heel dichtbij en gemakkelijk te bereiken is. Van waar je nu staat naar het verwezenlijken van die droom is misschien zelfs een heel lange weg. Om bij het eindpunt van die weg te komen, moet je et zolang volhouden tot je daar bent waar je komen wou. Voor de een is dat een traject van een paar maanden, voor de ander duurt dat vele jaren. Maar de ene wet die geldt is dat alleen de aanhouder kan winnen.

Waar staat jouw toekomstdroom symbool voor?

Ook al heb je een droom voor ogen, iets wat je graag wilt bereiken en waar je veel voor over hebt, wees je er ook van bewust dat je dromen laten uitkomen niet altijd lukt. Soms is zo’n droom eerder een symbool om je duidelijke te maken wat je wilt. Op diepere lagen dan het uiterlijk. Op de laag van de ervaring en de laag van persoonlijke groei bijvoorbeeld.

In het online programma Je Innerlijk Kompas Wijst De Weg ga je op onderzoek uit naar wat je toekomstdromen je te vertellen hebben. Als je dat weet, dan voorkom je dat je je blind gaat staren op een uiterlijk ideaal en ongelukkig wordt omdat je dat ideaal nog iet hebt bereikt.

Vergeet niet te genieten

Het klinkt cliché, maar het is een waarheid als een koe: het geluk vind je niet in het behalen van het einddoel, maar door de reis er naartoe voluit te leven en ervan te genieten. En dat lukt stukken beter als je weet wat je écht wilt, diep van binnen. Wat je wensen en verlangens zijn qua gevoel en ervaring en niet alleen als einddoel.

Veel sensitieve mensen hebben door hun overprikkelde staat van zijn de neiging om de focus op het doel te houden, te kijken naar wat er nog niet is en te vergeten te focussen op wat er in het hier en nu al wel is.

Als dat laatste ook voor jou geldt, dan kan het je helpen om beter met je gevoeligheid om te leren gaan. Als je dat kunt, kun je ontspannen leven en is het geluk een stuk bereikbaarder. Ook al hier en nu.

Je dromen laten uitkomen, wie wil dat niet?

Dromen zijn er om na te streven. Maar als je beseft dat je je toekomstdromen niet altijd letterlijk moet nemen, maar dat ze vooral iets zeggen over welke gevoelens je wenst te ervaren, dan zijn er misschien wel meerdere wegen naar Rome.

Wil je nu meteen weten wat je toekomstdromen je kunnen vertellen over wat je wilt voelen en ervaren, zodat je kunt genieten van de weg naar de droomdoel toe? Dan kan het online programma Je Innerlijk Kompas Wijst De Weg je daarbij helpen.

Ben je gevoelig en heb je moeite met ontspannen, doe dan de hsp type test. Dan krijg je na het doen van de test direct ook advies om dit te verbeteren.

Klik hieronder op de paarse knop om de test te doen.

Inge Schuurmans


Jarenlang worstelde ik met mijn hoogsensitiviteit. Dat veranderde toen ik ontdekte dat je met die eigenschap kunt leren omgaan, zodat je er niet langer last van hebt.


Het is mijn wens dat alle hoogsensitieve mensen dit leren, zodat ze zich niet langer belemmerd voelen en ze hun gevoeligheid in hun voordeel kunnen gebruiken.


Daar help ik graag bij.


Inge Schuurmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

gratis test

Welk HSP-type
ben jij?

Er zijn 5 verschillende hsp typen.
Elk type reageert op zijn eigen manier op prikkels.
Hoe reageer jij?

>