Als je hoogsensitief bent kan het soms lijken alsof er niemand is die je begrijpt. Alsof iedereen je raar vindt. Alsof je alleen op de wereld bent.

Misschien worstel je zelfs met je sensitiviteit en vraag je je af of je leven ooit fijn zal kunnen zijn.

Dan wil ik je graag zeggen: ja, dat kan!

Maar voordat ik je uit ga leggen hoe je dat kunt doen, wil ik dat je het volgende weet:

Je bent niet alleen!

Ik begrijp het heel goed als je je zo voelt. Maar…

Eén op de vijf mensen is hoogsensitief. Bedenk je dat eens als je in de supermarkt loopt. Als je op het station bent. Op een verjaardagsfeestje. Of als je gewoon over straat wandelt. Zo ongeveer één op de vijf mensen die jij tegen komt in het leven is hoogsensitief.

Net als jij.

En net als ik.

We zijn met velen en als we elkaar leren kennen dan hoeven we nooit meer het gevoel te hebben dat we alleen zijn. Want het is geen fijn gevoel en het klopt ook niet.

We zijn met een heleboel. En als we elkaar helpen dan hoeft het sensitief zijn ook geen worsteling te zijn. Want niemand wil worstelend door het leven. En gelukkig hoeft dat ook niet.

Welk hsp-type ben jij?

Doe de test en ontdek je persoonlijke hsp-type:

Inge Schuurmans

Inge is hoogsensitief en verdiept zich al vele jaren in deze eigenschap en in de werking van het gevoelige zenuwstelsel.
Ze deelt haar kennis en inzichten op deze website.
In het Online Programma Stralend Sensitief leert ze andere hsp om met hun gevoeligheid om te gaan, zodat deze eigenschap hen niet langer belemmert en ze kunnen gaan floreren in het leven.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Meer lezen?

Bekijk dan deze artikelen eens

>