We hebben allemaal idealen. Dingen die we graag anders willen. Voor de een zijn dat grote dingen, voor de ander kleine. Wanneer je je best doet om die idealen op je eigen manier vorm te geven en daarmee een ander inspireert, dan zet je daarmee een kettingreactie in gang. Voor je gevoel doe je misschien alleen iets voor jezelf, of je doet iets voor een ander. En daar stoppen je gedachten dan. Maar eigenlijk beïnvloedt je daarmee die ander en dus ook hoe die ander op zijn of haar beurt weer anderen beïnvloedt.

Of je een succesvol zakenvrouw bent of huisvrouw maakt daarbij niet uit. Het gaat om het voorbeeld dat je bent voor de mensen om je heen. Of zij je als hun inspiratie zien en iets van jou willen naleven. Willen doorgeven. Of dat je een glimlach op hun gezicht tovert, of ze op een andere manier raakt. Als dat het geval is, dan ben je al een wereldverbeteraar, zelfs als je er niet eens je best voor doet. Zelfs als het alleen maar is omdat je met een kopje suiker klaar staat als je buurvrouw erom komt vragen.

Een wereldverbeteraar, het klinkt nogal groots, maar het is dichterbij dan je misschien denkt. Als je naar de definitie kijkt van het woord dan betekent het idealist, maatschappijhervormer of wereldhervormer.

Idealen hebben we allemaal. Bij veel mensen zitten ze een beetje verstopt. Verstopt achter gemopper. Let maar eens op. Als je moppert op wat er mis is in de wereld, dan zit daar altijd een wens achter over hoe het ook zou kunnen zijn. Een wens over hoe het beter zou kunnen. Soms gaat het dan over kleine dingen en soms over grote. Met dat mopperen op zich verandert er niets, maar als je je onvrede serieus neemt, onderzoekt wat hij voor jou betekent en er een bij jou passende actie bij onderneemt, dan is je onvrede de brandstof voor verandering.

Als je de wereld wilt verbeteren hoe je geen superman of superwoman te zijn. Zo goed als lukt volgens je eigen idealen leven en proberen je dromen te verwezenlijken is dé manier om een wereldverbeteraar te zijn. Dat werkt inspirerend voor de mensen om je heen. Eigenlijk hoef je dus alleen jezelf te zijn. Dan gebruik je vanzelf jouw verborgen verbetergave.

Welk hsp-type ben jij?

Doe de test en ontdek je persoonlijke hsp-type:

Inge Schuurmans

Inge is hoogsensitief en verdiept zich al vele jaren in deze eigenschap en in de werking van het gevoelige zenuwstelsel.
Ze deelt haar kennis en inzichten op deze website.
In het Online Programma Stralend Sensitief leert ze andere hsp om met hun gevoeligheid om te gaan, zodat deze eigenschap hen niet langer belemmert en ze kunnen gaan floreren in het leven.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Meer lezen?

Bekijk dan deze artikelen eens

>