.st0{fill:#FFFFFF;}

Het zomergevoel kun je altijd met je meedragen 

 November 30, 2018

By  Inge Schuurmans

Het zomergevoel is dat gevoel waar je als sensitief mens het hele jaar door naar kunt verlangen. Alles mag rustiger aan, je hebt de vrijheid om te doen wat je wilt en het is tijd om te genieten! Niet voor even, maar de hele dag lang en weken achtereen.

Juist als je sensitief bent en gemakkelijk overprikkeld raakt, is de wens naar dat vakantiegevoel, naar vrij zijn, naar kunnen doen wat je graag wilt groot. Want als je dat doet waar je je lekker bij voelt en alles in rustiger tempo mag, dan is overprikkeling zelden een probleem.

Lange tijd had ik als hobby om vakantiefolders door te bladeren en erbij weg te dromen. Van de Noorse fjorden tot aan de Zuid Afrikaanse wildlife parken, ik kon er geen genoeg van krijgen. Maar wanneer dan de tijd om te boeken dichtbij kwam en ik niet genoeg geld bleek te hebben om mijn droomvakantie te ervaren, bekroop me een heel ander gevoel. Ik was ronduit teleurgesteld en ik zag niet wat ik kon doen om mijn situatie te veranderen.

Totdat ik erachter kwam dat dat ultieme zomergevoel niet persé te maken heeft met de zomer. En je er niet eens voor op vakantie hoeft te zijn. Dat besef kwam niet ineens, dat ging geleidelijk.

Eerst ontdekte ik dat wanneer je doet wat je écht leuk vindt, je helemaal geen behoefte hebt aan vakantie. Later ontdekte ik dat je van eenvoudige dingen net zo kunt genieten als van de dure dingen die in de vakantiegids staan. En weer later kwam ik tot de conclusie dat “het zonnetje in huis” zoals ze dat weleens zeggen, ook bij mij van binnen scheen, als ik daar mijn best voor deed.

En al met al kwam ik tot het besef dat het ultieme zomergevoel helemaal niets te maken heeft met de zon, met de lekkere temperaturen en met de omgeving waarin ik was.

De twee belangrijkste dingen die zorgen dat je een permanent zomergevoel of vakantiegevoel ervaart, is dat je doet wat bij je past in een tempo dat bij je past. Op die manier krijgt overprikkeling geen kans en kun je heerlijk ontspannen leven.

Inge Schuurmans


Jarenlang worstelde ik met mijn hoogsensitiviteit. Dat veranderde toen ik leerde hoe mijn zenuwstelsel werkt en ik ermee leerde samenwerken.


Het is mijn wens dat alle hoogsensitieve mensen goed met hun gevoeligheid leren omgaan, zodat deze eigenschap ze niet langer belemmert en ze hem juist in hun voordeel kunnen gebruiken.


Daar help ik graag bij.


Inge Schuurmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

gratis test

Welk HSP-type
ben jij?

Er zijn 5 verschillende hsp typen.
Elk type reageert op zijn eigen manier op prikkels.
Hoe reageer jij?

>