.st0{fill:#FFFFFF;}

Er is veel mogelijk als je je blik gericht houdt op je einddoel 

 November 4, 2018

By  Inge Schuurmans

Als hsp kun je vaak merken dat je anders denkt, andere dingen leuk vindt en dat je andere dromen hebt. Als je je dromen wilt waarmaken, dromen die anders zijn dan die van de mensen om je heen, dan zul je onbegrip tegenkomen. Mensen begrijpen je dromen niet. En je kunt te horen krijgen dat je maar gewoon moet doen. Misschien zeggen ze zelfs dat dat wat je wilt onmogelijk is.

Je moet je dan heel goed beseffen zowel jouw dromen als de dingen die maken dat je bij je doel uit kunt komen heel persoonlijk zijn. Dat zorgt ervoor dat een ander vaak niet ziet wat jij ziet. Maar dat niets zegt over of het kan wat je wilt of niet. Er is maar weinig onmogelijk. Wat jij wilt kun je meestal bereiken. Om daar te komen moet je niet alleen door die weerstand breken die de mensen om je heen je alsmaar laten zien, je moet er ook voor door je eigen weerstanden breken.

Als je het ogenschijnlijk onmogelijke waar wilt maken, dan betekent dat dat je je focus op je doel moet houden en je niet moet laten afleiden door problemen en tegenslagen. Maar ook dat je creatief moet denken en dat je dingen moet veranderen. Je moet naar je intuïtie leren luisteren om het pad te kunnen ontrafelen dat naar je einddoel leidt. En je moet de dingen anders doen dan hoe je ze tot nu deed en ook anders dan hoe de mensen om je heen ze doen.

Dat vraagt om inzet en volharding. Om doen wat nog niemand voor jou deed en om zoeken naar de weg die daarvoor bij jou persoonlijk past. Daarbij kun je heel goed gebruik maken van de wijsheid van anderen, zolang je ook wakker blijft voor je eigen innerlijke kompas. Dat vertelt je namelijk wanneer je op de juiste weg zit en wanneer je de verkeerde afslag hebt genomen.

Je focus op je einddoel houden en alsmaar bijsturen totdat je er bent zorgt ervoor dat je daar komt waar je uit wilt komen. En het wonderlijke is, dat er dan dingen gebeuren die je niet had kunnen zien aankomen. Je komt uitdagingen tegen die je soms even uit het veld kunnen slaan. En je komt meevallers tegen, en je gaat mogelijkheden zien die je eerder niet zag. En als je dan op het juiste moment de kansen grijpt die je krijgt, sta je zelf versteld over de weg die je ging om je doel te bereiken.

Laat mensen je niets wijsmaken. Laat ze je niet vertellen dat dingen waar jij met het diepst van je hart naar verlangt onmogelijk zijn. Want er is ontzettend veel mogelijk.

Inge Schuurmans


Jarenlang worstelde ik met mijn hoogsensitiviteit. Dat veranderde toen ik leerde hoe mijn zenuwstelsel werkt en ik ermee leerde samenwerken.


Het is mijn wens dat alle hoogsensitieve mensen goed met hun gevoeligheid leren omgaan, zodat deze eigenschap ze niet langer belemmert en ze hem juist in hun voordeel kunnen gebruiken.


Daar help ik graag bij.


Inge Schuurmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

gratis test

Welk HSP-type
ben jij?

Er zijn 5 verschillende hsp typen.
Elk type reageert op zijn eigen manier op prikkels.
Hoe reageer jij?

>