Zo kun je stress het hoofd bieden

Als hsp ben je stressgevoeliger en dan is het fijn als je wat manieren kent om die stress het hoofd te bieden. Een massage is één van die manieren. Nu ben je waarschijnlijk niet op elk moment in de gelegenheid om een massage te boeken bij een erkende masseur. Wat in zo’n geval heel goed kan werken is om jezelf een handmassage te geven.

Een handmassage is simpel en doeltreffend

In je hand bevinden zich allerlei drukpunten die verbonden zijn met de rest van je lichaam. In de reflexzonetherapie wordt veelvuldig gebruik gemaakt van deze kennis. Door je hand te masseren en dat op de juiste manier te doen, kun je jezelf dus in feite een lichaamsmassage geven. Ideaal!

Even oefenen voor optimaal resultaat

In de video hieronder vind je een heel duidelijke uitleg over hoe je dit bij jezelf kunt doen. Sommige technieken vragen een beetje oefening, maar je zult merken dat je er handigheid in krijgt als je dit een paar keer doet. En wanneer je eenmaal de stappen weet en op de automatische piloot kunt toepassen, kun je optimaal profiteren van de ontspanning die deze massage je oplevert.

Een handmassage helpt je om weer tot rust te komen in je hoofd

Een handmassage is ook een eenvoudige en doeltreffende manier om terug bij jezelf te komen als je na een drukke dag overladen bent met prikkels. Het helpt je aandacht te richten en de concentratie op de massage en de handelingen die je erbij moet doen kunnen je helpen weer rust te krijgen in je hoofd.

Met dank aan Alie Geerts van simpelendoeltreffend.nl voor deze video.

Welk hsp-type ben jij?

Doe de test en ontdek je persoonlijke hsp-type:

Inge Schuurmans

Inge is hoogsensitief en verdiept zich al vele jaren in deze eigenschap en in de werking van het gevoelige zenuwstelsel.
Ze deelt haar kennis en inzichten op deze website.
In het Online Programma Stralend Sensitief leert ze andere hsp om met hun gevoeligheid om te gaan, zodat deze eigenschap hen niet langer belemmert en ze kunnen gaan floreren in het leven.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Meer lezen?

Bekijk dan deze artikelen eens

>