Het gebeurt maar al te vaak dat sensitieve mensen niet begrepen worden, dat ze te horen krijgen dat ze niet goed genoeg zijn, dat ze vreemd zijn, dat ze dingen willen die niet kunnen en dat ze dromers zijn.

Dat heeft voor veel hsp tot gevolg dat ze zijn gaan twijfelen aan zichzelf, en dat ze onzeker zijn. Onzeker over wat ze willen, over wat ze kunnen en over wat ze zullen gaan doen.

Want niemand zit toch te wachten op zo’n dromer?

Laat me je dan één ding vertellen:

Er is niets minder waar.

De wereld snakt naar dromers, naar gevoelige mensen met nieuwe ideeën die de wereld een beetje mooier willen maken.

En weet je wat zo leuk is?

Als je iets heel graag wilt, dan kan het vaak ook. Als er hulp nodig is, komt er hulp uit onverwachte hoek en dromen worden op een wonderbaarlijke manier waar gemaakt. Maar… dan moet je wel de juiste dingen doen.

Het eerste wat daarvoor nodig is, is zo’n droom.

Het tweede dat nodig is, is dat je gelooft dat het kan.

Het derde is dat je het lef hebt om de juiste actie te nemen. En dat hoeft maar het allereerste heel kleine stapje te zijn in de goede richting. Want je kunt maar één stap nemen, en dat is de eerst volgende op weg naar waar je heen wilt.

In de cursus werken we aan het helder krijgen van je droom en aan het gaan nemen van die eerste stap.

Om je te helpen geloven in wonderen, en je te laten geloven dat het kan, en dat jij het ook kan, heb ik een aantal voorbeelden voor je gezocht.

Voorbeelden van mensen zoals jij en ik. Mensen die iets bijzonders voor elkaar kregen. Door helemaal zichzelf te zijn. Door hun droom te volgen.

Ter inspiratie.

Want wat de wereld nodig heeft, is dat alle gevoelige mensen die wereld op hun eigen manier een beetje mooier maken. Want elk beetje telt. En met elkaar kunnen we een enorm verschil maken en deze wereld misschien zelfs hsp-vriendelijk maken.

Kun jij ook wat inspiratie gebruiken? Bekijk dan de volgende video’s (de meeste zijn trailers):

Als eerste Down to Earth, een film over een gezin dat rondreist en verschillende stamoudsten of keepers of the earth bezoekt. Een documentaire over hoe we omgaan met de aarde en eigenlijk ook over hoe we omgaan met onszelf. Ik was er stil van.

Vervolgens de documentaire Fools & Dreamers, over een man die een enorm stuk land onder zijn hoede krijgt en het terugbrengt in wat ooit de natuurlijke staat was. Met de nodige hulp van moeder natuur.

Weer een documentaire die als project op zichzelf staat: The Goddess Project. Waarin 2 vrouwen Amerika rond reizen om andere vrouwen in beeld te brengen en zo te laten zien dat wel allemaal heel gewoon en heel bijzonder tegelijk zijn.

Of Birth as we Know It, waarin een (ongetwijfeld hooggevoelige) vrouw met de wereld deelt dat bevallen een mooie, fijne en verrijkende eravring zou moeten en mogen zijn en waarin ze uitlegt wat het effect van een ontspannen bevalling op het pasgeboren kind is:

Welk hsp-type ben jij?

Doe de test en ontdek je persoonlijke hsp-type:

Inge Schuurmans

Inge is hoogsensitief en verdiept zich al vele jaren in deze eigenschap en in de werking van het gevoelige zenuwstelsel.
Ze deelt haar kennis en inzichten op deze website.
In het Online Programma Stralend Sensitief leert ze andere hsp om met hun gevoeligheid om te gaan, zodat deze eigenschap hen niet langer belemmert en ze kunnen gaan floreren in het leven.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Meer lezen?

Bekijk dan deze artikelen eens

>