.st0{fill:#FFFFFF;}

Ben je een middelmatig leven zat? Met een wish list kom je dichter bij je ideaal 

 November 29, 2018

By  Inge Schuurmans

Als je als hsp nog niet goed met deze eigenschap kun omgaan, dan kan dat als gevolg hebben dat je regelmatig overprikkeld bent. Door die overrpikkeling moet je geregeld een tandje terug doen en dat kan je het gevoel geven dat je een maar middelmatig leven leidt waarin je eigenlijk niet uit de verf komt zoals je zou willen.

Ken je dat?

Dan is het tijd voor een kleine aanpassing. Klein is het toverwoord voor de meeste hsp als het gaat om veranderen, want groot is al snel té groot. Omdat een verandering dan té overweldigend is, geeft het zoveel extra prikkels dat je weer terugvalt in je oude patroon waardoor de verandering niet blijvend is

Door voor jezelf een wish list op te stellen, een wensenlijst, geef je jezelf een klein zetje in de rug. Op die lijst schrijf je allerlei dingen die je graag zou willen doen. En steeds als je een beetje ruimte voelt, dan kies je er iets uit om te doen.

Stapje voor stapje probeer je zo allerlei dingen uit die je anders niet zou doen en je zult merken dat je het graag wilt blijven doen als je het echt prettig vond.

Inge Schuurmans


Jarenlang worstelde ik met mijn hoogsensitiviteit. Dat veranderde toen ik ontdekte dat je met die eigenschap kunt leren omgaan, zodat je er niet langer last van hebt.


Het is mijn wens dat alle hoogsensitieve mensen dit leren, zodat ze zich niet langer belemmerd voelen en ze hun gevoeligheid in hun voordeel kunnen gebruiken.


Daar help ik graag bij.


Inge Schuurmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

gratis test

Welk HSP-type
ben jij?

Er zijn 5 verschillende hsp typen.
Elk type reageert op zijn eigen manier op prikkels.
Hoe reageer jij?

>