Als je als hsp nog niet goed met deze eigenschap kun omgaan, dan kan dat als gevolg hebben dat je regelmatig overprikkeld bent. Door die overrpikkeling moet je geregeld een tandje terug doen en dat kan je het gevoel geven dat je een maar middelmatig leven leidt waarin je eigenlijk niet uit de verf komt zoals je zou willen.

Ken je dat?

Dan is het tijd voor een kleine aanpassing. Klein is het toverwoord voor de meeste hsp als het gaat om veranderen, want groot is al snel té groot. Omdat een verandering dan té overweldigend is, geeft het zoveel extra prikkels dat je weer terugvalt in je oude patroon waardoor de verandering niet blijvend is

Door voor jezelf een wish list op te stellen, een wensenlijst, geef je jezelf een klein zetje in de rug. Op die lijst schrijf je allerlei dingen die je graag zou willen doen. En steeds als je een beetje ruimte voelt, dan kies je er iets uit om te doen.

Stapje voor stapje probeer je zo allerlei dingen uit die je anders niet zou doen en je zult merken dat je het graag wilt blijven doen als je het echt prettig vond.

Welk hsp-type ben jij?

Doe de test en ontdek je persoonlijke hsp-type:

Inge Schuurmans

Inge is hoogsensitief en verdiept zich al vele jaren in deze eigenschap en in de werking van het gevoelige zenuwstelsel.
Ze deelt haar kennis en inzichten op deze website.
In het Online Programma Stralend Sensitief leert ze andere hsp om met hun gevoeligheid om te gaan, zodat deze eigenschap hen niet langer belemmert en ze kunnen gaan floreren in het leven.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Meer lezen?

Bekijk dan deze artikelen eens

>