.st0{fill:#FFFFFF;}

Als je anders voelen heel gewoon is voor je 

 November 3, 2018

By  Inge Schuurmans

Bijna elk hooggevoelig persoon herkent het wel: Je denkt anders dan de mensen om je heen, je voelt je anders dan de mensen om je heen en als gevolg daarvan heb je het gevoel dat je in een wereld leeft die niet de jouwe is.

Je anders voelen dan de mensen om je heen is iets wat je van jongs af aan al ervaart. Veel hooggevoelige mensen voelen dingen aan, “weten” soms dingen die anderen niet weten. Ze zijn zich bewust van sferen, hun intuïtie is sterker en ze zijn niet alleen gevoeliger voor harde geluiden en fel licht, maar ook voor de schoonheid om hen heen. Het zijn dingen waar veel mensen hun wenkbrauwen voor ophalen, ze kennen het niet en ze vinden het maar gek.

Als je hoogsensitief bent voel je je daarom vaak prettig in een natuurlijke omgeving, wanneer je omringd bent door kunst of als je luistert naar mooie muziek. Het kan je het gevoel geven even thuis te komen.

Misschien ben jij een van die hsp’s die het wel gezien heeft en ben je tot de conclusie gekomen dat je je niet thuis voelt in deze wereld. In dit leven. En als gevolg trek jezelf terug. Door een eigen fijne plek op aarde te creëren waar je het goed toeven vind en daar tevreden mee te zijn. Toch zul je merken als je dat doet dat er ergens diep van binnen iets aan je knaagt. Want wat zou de wereld mooi zijn als mensen op een andere manier met elkaar konden omgaan… als het er wat rustiger was en als je op je eigen manier in je eigen tempo kon leven.

Lange tijd voelde ik me net zo. Maar ondertussen is dat veranderd. Dat ik me hier niet helemaal thuis voelde werd juist mijn motivatie om de wereld te veranderen. Haar mooier te maken. Zodat zij en ik beter bij elkaar passen. Bijzonder genoeg was alleen al die innerlijke omschakeling genoeg om me thuis te gaan voelen.

Het is mijn droom dat andere hooggevoeligen ook hun kennis en hun passie gebruiken om hun eigen stukje hemel op aarde te creëren. Want als 1 op de 10 mensen hoogsensitief is en als al die mensen stoppen met zichzelf aanpassen maar juist de wereld gaan aanpassen aan hun wensen, dan wordt het in no-time wél de plek waar we al zo lang naar verlangen. Ik geloof dat wij hoogsensitieven een missie hebben. En die missie is om meer rust, meer schoonheid en meer vrede te brengen in deze wereld.

Waar je in elk geval mee moet beginnen is stoppen met jezelf vergelijken met anderen, stoppen met je anders voelen en helemaal jezelf zijn.

Inge Schuurmans


Jarenlang worstelde ik met mijn hoogsensitiviteit. Dat veranderde toen ik leerde hoe mijn zenuwstelsel werkt en ik ermee leerde samenwerken.


Het is mijn wens dat alle hoogsensitieve mensen goed met hun gevoeligheid leren omgaan, zodat deze eigenschap ze niet langer belemmert en ze hem juist in hun voordeel kunnen gebruiken.


Daar help ik graag bij.


Inge Schuurmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

gratis test

Welk HSP-type
ben jij?

Er zijn 5 verschillende hsp typen.
Elk type reageert op zijn eigen manier op prikkels.
Hoe reageer jij?

>