.st0{fill:#FFFFFF;}

Positiekleding moet comfortabel zitten, zodat je je op je best voelt 

 November 2, 2018

By  Inge Schuurmans

Vroeger kon een zwangere vrouw niet anders dan in een soort soepjurk of enorme tuinbroek rondlopen. Maar gelukkig is er sinds die tijd veel veranderd. Positiekleding is er in allerlei verschillende soorten en modellen. Bij zwangerschapstunieken van niet rekbare katoen is er tegenwoordig vaak een koord of een striklint waarmee je toch je vrouwelijke vormen kunt benadrukken. Want ook bij positiekleding wordt vandaag de dag nagedacht over hoe je figuur goed tot haar recht komt.

In veel positiekleding is elasthan verwerkt, waardoor de stof goed rekbaar is en ook nog mooi in vorm blijft. Door te kiezen voor stretch stoffen, heb je een grotere kans dat je je kleding de hele zwangerschap kunt blijven dragen in plaats van dat je binnen 9 maanden 3 keer een nieuwe garderobe aan moet schaffen.

Kleding van geweven stoffen, die dus niet rekbaar is, is vaak verstelbaar. Bijvoorbeeld door middel van een knoopsgatelastiek in de taille. Of er is een strikband waarmee je het op de juiste maat kunt maken. Het is handig om bij een nieuwe aankoop te kijken hoeveel ruimte je nog hebt om verder te groeien. Want voor de meeste vrouwen geldt dat ze tijdens hun zwangerschap meer groeien dan ze voor mogelijk houden. Het is ook wel heel lastig om je er een voorstelling van te maken hoeveel groter je buik eenmaal zal zijn als daar een volgroeide baby in zit.

Bij het kopen van een broek kun je het beste letten op wat jij prettig vindt dragen en dat is heel persoonlijk. Sommige broeken zijn laag van pasvorm zodat de tailleband onder de buik valt. Andere positiebroeken hebben juist een verhoogde taille. Daarbij is het bovenste stuk van een rekbare stof waardoor de positiebroek netjes om je buik heen valt. En omdat die bovenrand zo lekker rekbaar is, is er een grote kans dat je de broek je hele zwangerschap comfortabel kunt blijven dragen. Maar niet iedereen vindt zo’n hoge broek fijn en als het hartje zomer is kan het ook nog eens te warm zijn.

Let dus vooral op wat voor jou persoonlijk comfortabel zit, want als je kleding lekker zit dan voel je je op je best.

Inge Schuurmans


Jarenlang worstelde ik met mijn hoogsensitiviteit. Dat veranderde toen ik ontdekte dat je met die eigenschap kunt leren omgaan, zodat je er niet langer last van hebt.


Het is mijn wens dat alle hoogsensitieve mensen dit leren, zodat ze zich niet langer belemmerd voelen en ze hun gevoeligheid in hun voordeel kunnen gebruiken.


Daar help ik graag bij.


Inge Schuurmans

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

gratis test

Welk HSP-type
ben jij?

Er zijn 5 verschillende hsp typen.
Elk type reageert op zijn eigen manier op prikkels.
Hoe reageer jij?

>